Els nens de Huang-Shi - Roger Spottiswoode - 2008

File Name : Els nens de Huang-Shi - Roger Spottiswoode - 2008 V2 [RIP TDT TV3 Català & English per a rucatala.org] Per Teucre.avi
Mida del fitxer: 1,48 Gb.

[Pel·lícula]
Vàlid: Sí [AVI]
Duració: 01:54:17
Pel·lícula completa: Sí

[Vídeo]
Resolució: 704x288 (2,44:1)
Còdec: XviD MPEG-4 codec
MPS : 25,00
BitRate: 1595 Kbps
Factor de qualitat: 0,32 b/px

[Àudio]
Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Nombre de canals : 2
Velocitat de mostra: 48000 Hz
BitRate: 128 Kbps


ELS NENS DE HUANG-SHI (The Children of Huang Shi)

Idioma versió original: anglès
Producció: Bluewater Pictures, Rouge Entertainment Group, Ming Productions, Qixinran, Zero West Filmproduktion i Sony Classics, 2008 (Austràlia, Xina, Estats Units i Alemanya)

Genre: Drama | War

Direcció: Roger Spottiswoode
Guió: Jane Hawksley i James MacManus
Fotografia: Zhao Xiaoding
Música: David Hirschfelder

Intèrprets

Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Yun-Fat Chow, Michelle Yeoh, Guang Li, Lin Ji, Matt Walker, Anastasia Kolpakova, Ping Su, Imai Hideaki, Sciichiro Hashimoto, Shinichi Takashima, Xing Mang

Durant la invasió japonesa en Xinesa en els anys 30, un jove anglès, George Hogg es trobava en el país després d'acabar els seus estudis en Oxford. Estava donant la volta al món abans d'incorporar-se a un treball a Londres.

Hogg, impressionat per la situació del país, va començar a treballar com periodista. Va Presenciar continues atrocitats i matances, i a poc a poc va desenvolupar gran interès en el moviment cooperatiu de la Xinesa lliure. En 1942, (Hogg ja parlava mandarí) va ser enviat a Huang-Shi, un remot llogaret per a fer-se càrrec d'un col·legi de nens orfes. No havia material amb que treballar, el col·legí estava pràcticament abandonat, els nens tenien sarna i tot just podien menjar.

Amb una voluntat de ferro, Hogg va reconstruir el col·legí, va organitzar la vida escolar, va aconseguir finançament per a menjar, va sembrar horts i fins i tot va construir pistes de bàsquet. Com si d'un digne col·legí britànic es tractés i va educar a un abandonat i rebel grup d'orfes de guerra xinesos. Des d'un principi Hogg va rebutjar la idea que els comandants militars nacionalistes reclutessin als nois per a lluitar contra les forces japoneses. Però davant la imminent situació, va decidir traslladar l'escola a un lloc més segur on posar fora de perill als nens: Shandan, un llogaret situat a més de 1.100 quilòmetres vorejant el desert de Gobi en la frontera entre Mongòlia i El Tibet.

Hogg va aconseguir una flota de carros de mules i a principis de 1945 amb uns 30 nois del col·legí. Va ser l'hivern més fred en vint anys. Tempestes de sorra, carros que es van precipitar per barrancs..., però només dos nois van perdre la vida en aquell viatge de deu setmanes. A l'arribar A Lanzhou, Hogg va aconseguir 6 vells camions per a recórrer els últims 400 quilòmetres fins a Shandan. Quatre mesos després havia reconstruït un vell temple i ho havia convertit de nou en una escola.

George Hogg va contreure el tètanus a causa d'un tall que es va fer jugant al bàsquet amb els nens. Va morir al juliol de 1945 a pesar dels esforços dels seus alumnes que van fer l'impossible per salvar-li la vida. Hogg és una llegenda viva a Xina i un home molt benvolgut i respectat. Alguns dels "nens" viuen encara i es reuneixen per a honorar al jove anglès a qui li deuen la vida.

Més informació



Pàgina de descarrega