Acord d'El Punt Avui amb l'AMI i l'ANC per les assemblees

Acord d'El Punt Avui amb l'AMI i l'ANC per les assemblees
La contraportada del diari serà de color vermell i la d'El 9, verda, i serviran perquè els assistents emetin el seu vot
14/02/13 02:00 - Barcelona - Redacció

El Punt Avui ha tancat un acord de col·laboració amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la celebració de les seves assemblees generals. La de l'AMI es farà demà a Vilanova i la Geltrú, i la de l'ANC tindrà lloc el pròxim 16 de març, a Girona. Els assistents hi hauran de validar diverses propostes aixecant un vot verd, si hi estan a favor; un de vermell, si hi estan en contra, i un de blanc, si opten per l'abstenció. L'acord amb el diari preveu que en l'edició dels dies que se celebrin les assemblees a la contraportada hi hagi un anunci de plana sencera. A El Punt Avui serà de color vermell i a El 9 esportiu, de color verd. Per la seva banda, a la revista Presència li correspondrà el blanc. D'aquesta manera, les contraportades es faran servir perquè els assistents emetin el seu vot. Aquesta no és la primera col·laboració entre aquestes entitats i el diari, ja que totes dues van donar suport al concert que El Punt Avui va organitzar a Girona el 29 de juliol sota el lema Catalunya vol viure en llibertat i que va aplegar unes 15.000 persones.

En l'assemblea de l'AMI es tractaran temes, com per exemple aconseguir que grans ciutats s'incorporin al projecte, la internacionalització del conflicte català o les formes jurídiques per defensar els ajuntaments contra l'ofensiva de la Delegació del Govern de l'Estat, que denuncia els municipis que no tenen la bandera espanyola a la façana com mana la llei de banderes.

Per la seva banda, la que farà l'ANC servirà per determinar els nous estatuts, i també el seu full de ruta. L'assemblea té caràcter anual i els esdeveniments que ha viscut Catalunya aquest últim any fan que els objectius fundacionals hagin quedat superats. Fa un any no hi havia hagut la macromanifestació de l'últim Onze de Setembre ni hi havia una majoria suficient al Parlament per a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. Per això, la trobada a Girona servirà per posar al dia els objectius de l'ANC.

http://www.elpu…f=El+Punt+Avui