[Documental] D'aliats a massacrats. Els últims de Filipines - Ramón Vilaró (2014)  Top

 • Nom del fitxer: Documental - D'aliats a massacrats. Els últims de Filipines - Ramón Vilaró (2014) [TDT-Rip BTV català per a rucatala.org] per Borinot.avi

  Mida del fitxer: 879 MB

  [Pel·lícula]
  Vàlid: Sí [AVI]
  Duració: 00:55:50
  Pel·lícula completa: Sí

  [Vídeo]
  Resolució: 720x392
  Còdec: XviD MPEG-4 codec
  MPS : 25,00
  BitRate: 2009 Kbps

  [Àudio]
  Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
  Nombre de canals : 2
  Velocitat de mostra: 48000 Hz
  BitRate: 192 Kbps

  D'ALIATS A MASSACRATS. ELS ÚLTIMS DE FILIPINES

  Idioma versió original: català- castellà- anglès
  Producció: Arlet Films
  Direcció: Ramon Vilaró
  Durada: 58 minuts
  Guió: Ramon Vilaró i Cristina Gibert
  Fotografia: Josep Muray
  Música: Luis Eduardo Aute

  Sinopsi: És la història de la colònia espanyola a Filipines sota l'ocupació japonesa durant la II Guerra Mundial. Són testimonis directes de diversos supervivents que van passar d'aliats a massacrats, al vaivé de l'aliança entre l'Espanya franquista i el Japó imperialista.

  El febrer de 1945, durant la Batalla de Manila, 257 espanyols van caure apunyalats amb baionetes pels soldats japonesos, o sota les bombes nord-americanes, en una orgia de sang que va fer més de 100.000 morts en menys d'un mes. Els últims de Filipines és el nom que rep la gesta de 57 soldats espanyols que el 1898 van resistir durant onze mesos al fort del poble de Baler, que ja havia capitulat davant les tropes dels Estats Units, després de més de tres segles de colonització espanyola. Moltes famílies espanyoles van continuar a les Filipines convivint sense problemes amb la nova situació en què les Filipines va quedar com a estat associat als EUA. La Compañía General de Tabacos de Filipinas, fundada pel marquès de Comillas, era el nucli principal de la presència espanyola a Filipines. Durant la Segona Guerra Mundial, el 1941, els japonesos van envair l'arxipèlag. Els espanyols van quedar protegits com a aliats a causa del pacte d'aliança entre l'Alemanya nazi, la Itàlia feixista i el Japó imperialista, a la qual es va unir en secret l'Espanya franquista. Però al final centenars d'ells van caure a sang i foc a la massacre protagonitzada pels japonesos en la Batalla de Manila. Van passar de ser aliats a ser massacrats. Anna Maria Aguilella, era una nena de sis anys, i va ser l'única supervivent quan tropes japoneses van apunyalar a baioneta 67 persones al Consolat d'Espanya a Manila.

  Més informació  Pàgina de descarrega
 • 8 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióEl Temps


Altres webs d'enllaços


Altres WEBs