[Esp Informatius] Món  Top

  • "Món" és el nou programa de la secció d'Internacional de TV3 que combina l'actualitat amb la reflexió sobre les grans qüestions que afecten les societats del segle XXI. S'emetrà els dimarts en què el contingut coincideixi amb el del "Sense ficció", ja que "Món" es vincularà amb la temàtica del documental emès prèviament i oferirà una visió alternativa i complementària del tema que s'hi hagi tractat. L'espai està presentat per Joan Carles Peris, cap de la secció d'Internacional de TV3.

    A més, "Món" obre interrogants i planteja qüestions per desxifrar les claus de la política global, dels conflictes i les lluites pel poder. Utilitza un llenguatge incisiu, didàctic, atrevit i directe per arribar tant a l'espectador aficionat a la política internacional com al novell que simplement té curiositat.

    A través de cròniques viscudes, de vídeos analítics i d'entrevistes a personatges de renom, "Món" -fet per l'equip de redactors de la secció, dels corresponsals i dels enviats especials- recull el testimoni d'"El Món 324", que va convertir-se en un programa de referència durant les seves cinc temporades en antena.

    A la secció d'Internacional de TVC comencem aquest projecte amb l'afany de fer digerible el que sovint sembla incomprensible. Aquest ha de ser un espai d'anàlisi, context i interpretació que vagi més enllà del relat de les notícies diàries, el lloc on aturar-se una estona en el perquè de tot allò que marca l'actualitat internacional. Volem respondre les preguntes complexes que el món genera.

    Alguns exemples, què s'amaga darrera els moviments que fan les grans potències en el tauler mundial? Quines tendències, desafiaments, riscos i idees marquen l'agenda i les relacions internacionals? Què pretén un determinat líder a Síria, als EUA, a Portugal, a Polònia, a Paquistan, a la Xina, al Marroc o a Somàlia en moment clau pel seu país? Quins fenòmens polítics i socials estan canviant la història d'Egipte, Grècia, Rússia, Guatemala, Ruanda o Vietnam?

    Com s'expliquen algunes actituds partidistes a Itàlia, Alemanya, l'Afganistan, Sud-àfrica, Argentina o Indonèsia? Al Món 324 no només volem explicar les notícies sinó sobretot volem descobrir-ne el perquè i, en alguns casos, fins i tot demostrar com el que succeeix a l'estranger ens afecta, sovint sense saber-ho, a Catalunya.
  • File Name : Món - Nazis a Barcelona [RIP TDT TV3 Català per a rucatala.org] Per Teucre.avi
    Mida del fitxer: 1,09 Gb.

    [Pel·lícula]
    Vàlid: Sí [AVI]
    Duració: 00:57:51
    Pel·lícula completa: Sí

    [Vídeo]
    Resolució: 720x400 (1,80:1)
    Còdec: XviD MPEG-4 codec
    MPS : 25,00
    BitRate: 2508 Kbps
    Factor de qualitat: 0,36 b/px

    [Àudio]
    Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
    Nombre de canals : 2
    Velocitat de mostra: 48000 Hz
    BitRate: 192 Kbps


    MÓN - NAZIS A BARCELONA

    Apte

    Aquest capítol s'associa al documental "Les set caixes" i arrenca amb un recorregut per la Barcelona "ocupada" pels nazis: esvàstiques i festivals nazis en lloc emblemàtics, a partir de l'escena del documental en què es mostren algunes fotos d'aquell moment.

    A continuació, el corresponsal de TV3 a Berlín, Oriol Serra, ha buscat l'altra cara del cas de Dory Sontheimer, la protagonista del documental "Les set caixes" i presenta els casos de dues persones, un home i una dona, que han descobert, de ben adults, que el seu pare i el seu avi, respectivament, eren nazis destacats. En el cas de l'home, va descobrir-ho també mitjançant uns documents desats en unes caixes de cartró.

    La primera part del programa es completarà amb una entrevista de Sílvia Heras al net de la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, que també va descobrir molt tard la seva identitat completa.

    A la segona part de "Món", un any després de l'entrada de Trump al despatx oval, Xesco Reverter, corresponsal de TV3 a Washington, analitza per què un estat de tradició demòcrata com Pennsylvania va votar per Trump a les últimes eleccions.

    El primer "Món" es completa amb una entrevista a Rafael Poch, un periodista amb una visió sempre crítica i gens convencional, excorresponsal de "La Vanguardia" a Moscou, Pequín, Berlín i París, que explica com veu la complexitat del món a l'inici del 2018.

    Més informació



    Pàgina de descarrega
  • File Name : Món - Qui arma les guerres [RIP TDT TV3 Català per a rucatala.org] Per Teucre.avi
    Mida del fitxer: 896 Mb.

    [Pel·lícula]
    Vàlid: Sí [AVI]
    Duració: 00:52:09
    Pel·lícula completa: Sí

    [Vídeo]
    Resolució: 720x400 (1,80:1)
    Còdec: XviD MPEG-4 codec
    MPS : 25,00
    BitRate: 2210 Kbps
    Factor de qualitat: 0,31 b/px

    [Àudio]
    Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
    Nombre de canals : 1
    Velocitat de mostra: 48000 Hz
    BitRate: 192 Kbps


    MÓN - QUI ARMA LES GUERRES?

    Any 2018
    Apte
    Especial del programa Món

    A continuació de ?Sense ficció?, TV3 emet el capítol ?Qui arma les guerres? de l?espai ?Món?. El programa s?endinsa en una de les guerres civils actuals, la del Iemen; es pregunta què passa després d?una guerra civil i acaba amb una història d'esperança: la de l'Amer, un adolescent sirià que, fugint de la destrucció que colpeja el seu país des de fa set anys, ha aconseguit instal·lar-se a Catalunya, on ha trobat un nou futur.

    Durant tot el programa, es mantindrà viva la referència de la Guerra Civil Espanyola, i es descobriran escenaris interfronterers de la retirada republicana del 1939.

    Ens produeix el mateix impacte, si ens mostren una guerra en blanc i negre o en color? És la pregunta amb què comença el "Món" que veurem després de "La guerra civil en colors". El programa ens introdueix en una de les guerres civils actuals, la de l'Iemen.

    Un conflicte especialment oblidat, en què la població civil és massacrada davant la inhibició de la comunitat internacional. 11 milions de iemenites es troben en estat d'extrema necessitat i l'ONU certifica en aquest país la principal crisi de fam mundial. Quins són els bàndols que s'hi enfronten? Quin és el paper d'Aràbia Saudita i Iran en el conflcite? Però també: D'on surten les armes que estan destruint el país? Malgrat els controls i els acords internacionals, hi arriben arsenals europeus, posant de manifest que els compromisos internacionals per controlar la venda d'armes no funcionen prou.

    Un jove expert, Yago Rodríguez, ha aconseguit documentar i demostrar la presència d'aramement espanyol al Iemen i en altres zones de conflicte. El programa també es pregunta què passa després de la guerra civil, i descriu la impossible reconciliació al Líban, després d'una confrontació de quinze anys. I acaba amb una història d'esperança: la de l'Amer, un adolescent sirià que, fugint de la destrucció que colpeja el seu país des de fa set anys, ha aconseguit instal·lar-se a Catalunya, on ha trobat un nou futur. Durant tot el programa, es manté viva la referència de la guerra civil espanyola, descobrint escenaris interfronterers de la retirada republicana del 1939.

    Més informació



    Pàgina de descarrega
  • File Name :Món - Escenes d'un món postsoviètic [RIP TDT TV3 Català per a rucatala.org] Per Teucre.avi
    Mida del fitxer: 896 Mb.

    [Pel·lícula]
    Vàlid: Sí [AVI]
    Duració: 00:55:31
    Pel·lícula completa: Sí

    [Vídeo]
    Resolució: 720x416 (1,73:1)
    Còdec: XviD MPEG-4 codec
    MPS : 25,00
    BitRate: 2064 Kbps
    Factor de qualitat: 0,28 b/px

    [Àudio]
    Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
    Nombre de canals : 2
    Velocitat de mostra: 48000 Hz
    BitRate: 192 Kbps


    MÓN - ESCENES D'UN MÓN POSTSOVIÈTIC

    Apte

    Després de "Chuck Norris contra el comunisme", emetrem un "Món" que hem titulat "Escenes d'un món postsoviètic". Seguint la línia argumental de "Sense ficció", el programa analitzarà el paper que va tenir la música en la caiguda del Mur de Berlín.

    Els concerts d'algunes de les grans figures del rock ¿Bruce Springsteen, David Bowie, Nina Hagen, Joe Cocker o Pink Floyd¿ al Berlín Occidental eren seguits per milers de joves des de l'altre costat del mur, en un clima de creixent demanda d'obertura i llibertat. El nostre corresponsal a Moscou, Manel Alías, explica què era el "samizdat", paraula russa que defineix la còpia i distribució clandestina de les obres dels intel·lectuals perseguits a la Unió Soviètica. I Francesc Canals, des de Pequín, mostrarà com el règim xinès aplica la tecnologia per extremar el control social, polític i cultural dels ciutadans xinesos. El programa viatja a Bulgària, de la mà del nostre corresponsal a Brussel·les, Xavi Coral, per analitzar els canvis viscuts en els països de l'antic bloc de l'Europa de l'est, després d'integrar-se en la Unió Europea. I la periodista russa Maixa Gessen perfila, amb la seva visió crítica, el fil conductor que hi ha entre el període soviètic i el nou escenari, marcat pel poder il·limitat de Vladímir Putin.

    Finalment, "Món", el programa de la secció Internacional de TV3, fa un exercici de nostàlgia amb un reportatge dedicat a recordar Ràdio Pirenaica, l'emissora amb què el Partit Comunista d'Espanya va intentar plantejar la resistència al franquisme en el front de la propaganda i la informació. Recull el testimoni d'Esther Berenguer, que hi va treballar, que recorda com era la vida en aquell Bucarest des d'on es feien les emissions que molta gent buscava en el dial de l'ona curta.

    Més informació



    Pàgina de descarrega
  • File Name : Món - 1968, l'any que el món va voler canviar [RIP TDT TV3 Català per a rucatala.org] Per Teucre.avi
    Mida del fitxer: 896 Mb.

    [Pel·lícula]
    Vàlid: Sí [AVI]
    Duració: 00:53:19
    Pel·lícula completa: Sí

    [Vídeo]
    Resolució: 720x416 (1,73:1)
    Còdec: XviD MPEG-4 codec
    MPS : 25,00
    BitRate: 2157 Kbps
    Factor de qualitat: 0,29 b/px

    [Àudio]
    Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
    Nombre de canals : 2
    Velocitat de mostra: 48000 Hz
    BitRate: 192 Kbps


    MÓN - 1968, L'ANY QUE EL MÓN VA VOLER CANVIAR

    Mig segle després del 1968, el programa "Món" s'endinsa en els fets que van convertir aquest any en la icona dels anhels de canvi de la joventut nascuda després de la Segona Guerra Mundial. Un impuls que es va deixar sentir en molts racons del planeta, com un moviment sísmic de fons, que va fer trontollar, amb intensitat variable, les bases de la societat establerta.

    Ens fm ressò d'un capítol quasi oblidat de maig del 68 francès: l'ocupació estudiantil del Col·legi d'Espanya, a la Cité Universitaire de Paris, on va coincidir l'esperit de la revolta juvenil amb la denúncia de la dictadura franquista. El nostre corresponsal, Josep Capella, n'ha trobat testimonis.

    Des dels Estats Units, Xesco Reverter descobreix els paral·lelismes entre aquell 1968 i el 2018, en què el món també està experimentat un gran sacseig de la mà d'un líder tan imprevisible com Donald Trump. El president dels Estats Units posa en qüestió les bases de funcionament de les relacions internacionals i està provocant moviments de protesta que tornen a fer sortir al carrer la joventut nord-americana.

    També ens fixem en el 68 més proper, el que van viure els universitaris catalans. El programa s'ha "colat" en la celebració del cinquantenari de la graduació d'aquells estudiants que van mobilitzar-se per intentar accelerar un procés de canvi en les acaballes del franquisme, que s'acabaria imposant, uns quants anys després. El programa recull testimonis de membres d'aquella promoció, com Jordi Porta, Borja de Riquer o Marina Subirats.

    Més informació



    Pàgina de descarrega
  • 129 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

Programació








Altres webs d'enllaços