Belzunces: 'No he tingut el dret de revisar la condemna per parlar en català'  Top

 • Belzunces: 'No he tingut el dret de revisar la condemna per parlar en català'

  El Suprem no accepta per 'defecte de forma' un recurs presentat en català · Vol recórrer ara al TC

  El Tribunal Suprem espanyol no ha admès el recurs que Marc Belzunces va presentar a la sentència de l'Audiència de Barcelona el condemnava a 14 dies de presó i 540 euros de multa per un delicte electoral pel fet de no haver acudit a una mesa en les eleccions espanyoles del 2008. Belzunces va presentar un recurs al Suprem, que no l'ha acceptat per 'un defecte de forma' perquè era escrit en català. 'Jo no he tingut el dret de revisar la condemna per parlar en català', ha dit a VilaWeb Belzunces, que prepara un recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

  Belzunces critica que se li han vulnerat drets fonamentals per no poder-se comunicar amb la justícia amb la llengua pròpia. Un dret que recull la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, ratificada fa dotze anys per l'estat espanyol.

  Petició de donatius

  Belzunces ha fet una crida mitjançant el seu bloc per recollir donatius per a pagar el recurs al Tribunal Constitucional a la desestimació del recurs pel fet de ser escrit en català; els que ha rebut fins ara només li permeten pagar la multa de 708 euros (els 540 euros inicials més els catorze dies de preó commutats a també a multa), que l'haurà de pagar els pròxims dies. Vegeu en aquest apunt (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/217274) les dades bancàries on fer les aportacions.

  http://www.vila…ar-catala.html
 • 27 visitants

Aquesta llista està feta a partir dels usuaris actius durant els darrers 20 minuts.

ProgramacióAltres webs d'enllaços


Altres WEBs