Sense senyal

TV3 deixa de veure's al País Valencià · VilaWeb tanca la portada 24 hores

TV3 ja no es pot veure enlloc del País Valencià des d?aquest dijous, 17 de febrer de 2011, a dos quarts de deu del vespre, després de 26 anys d'emissió (trobareu ací més informació dels fets, actualitzada en temps real).

La llibertat d'informació, la llibertat pura i nua, i l'espai de comunicació en llengua catalana reben, d?aquesta manera, un colp immens.

Durant vint-i-quatre hores VilaWeb no emetrà perquè tots compartim amb els valencians la pèrdua d'una finestra de comunicació i perquè siguem ben conscients que és una derrota de tot el país, una derrota que ens afecta a tots, onsevulla que residim.

Vos convidem, doncs, a manifestar la vostra opinió sobre el fet a Facebook de VilaWeb o a Twitter, etiqueta: #sensesenyal.

VilaWeb tornarà a emetre divendres 18 a dos quarts de deu del vespre.

Acció Cultural (ACPV) ha decidit cessar les emissions de TV3 al País Valencià aquest dijous en entrar en vigor la modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent.

http://www.vila…se-senyal.html
València
Acció Cultural treballa en un pla B perquè TV3 torni al País Valencià
Actualitzat a les 10:01 h 18/02/2011
Poques hores després que TV3 ja no es pugui veure a les televisions del País Valencià, el president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, ha manifestat que tot plegat es tracta d'un estratagema per tirar pilotes fora del president Franscisco Camps, que ara es troba implicat en el "cas Gürtel". Climent ha explicat que l'entitat propietària dels repetidors ha decidit aturar-ne les emissions per evitar una multa mensual de 120.000 euros que no poden assumir i que posaria en perill la seva supervivència. En qualsevol cas, per Acció Cultural no està tot perdut. "Perdre una batalla, no és perdre una guerra", ha manifestat Climent, que està convençut que, tot i que serà llarg i preveu que duri mesos, "ens en sortirem". I és que tenen un "pla B".

http://www.3cat…-Pais-Valencia
El govern valencià diu que TV3 només es tornarà a veure si disposen de més canals de TDT

Actualitzat a les 17:30 h 18/02/2011

Primeres declaracions del govern valencià poques hores després del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. La portaveu del govern valencià torna a fer servir l'argument de la legalitat i diu que TV3 només es tornarà a veure al País Valencià si disposen de més canals de TDT. El govern català, per la seva banda, ho troba incomprensible en ple segle XXI i Acció Cultural denuncia que tot plegat respon a un estratagema del president Francisco Camps i parla de censura.

El govern valencià diu que TV3 no es tornarà a veure al País Valencià si no disposa de més canals de TDT. El govern de Francisco Camps ha recordat que és el govern central el que ha d'autoritzar més freqüències per al territori valencià. I, de moment, les ha denegades.

La portaveu de la Generalitat valenciana, Paula Sánchez de León, ha tornat a fer servir l'argument de la legalitat per explicar el cessament de les emissions de TV3 i rebutja les acusacions de censura: "No es tracta ni d'un tancament ni de censura, sinó del cessament d'emissió per no ajustar-se a la legalitat vigent".

En canvi, Eliseu Climent, president d'Acció Cultural, propietària dels repetidors ara tancats, responsabilitza personalment el president Francisco Camps de l'apagada: "Aquesta campanya de persecució és obra del molt honorable senyor Francisco Camps, president de la Generalitat valenciana. Un dels motius principals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen contra aquesta persona en el "cas Gürtel". Tot i això, des d'Acció Cultural no llencen la tovallola: "Perdre una batalla, no és perdre una guerra", ha manifestat Climent, que està convençut que, tot i que serà llarg i preveu que duri mesos, "ens en sortirem". I és que tenen un "pla B".

Des de la classe política també s'ha condemnat el tancament de TV3. Tots els partits ho han denunciat, inclòs Ciutadans, que defensa que totes les televisions autonòmiques s'haurien de poder veure a tot l'estat. El PP, en canvi, defensa la decisió de Camps i parla d'emissions pirates. El govern català troba incomprensible una situació d'aquesta mena en ple segle 21

El govern de Francisco Camps havia amenaçat Acció Cultural amb sancions de 120.000 euros al mes si seguien emetent a partir d'aquest divendres. La sanció s'imposaria en funció d'una modificació legal introduïda a final d'any a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos pel 2010, que l'entitat interpreta com un càstig econòmic a una associació cultural sense ànim de lucre.

Acció Cultural ja ha rebut sancions per valor de més de 700.000 euros i de fet a finals de març n'ha de pagar 600.000. A més a més, ja tenia bona part de la seva xarxa de repetidors clausurada per ordre judicial.

http://www.3cat…-canals-de-TDT
http://www.reagrupament.cat/var/storage/images/noticies/fi_a_25_anys_de_tv3_al_pais_valencia/27164-1-cat-ES/fi_a_25_anys_de_tv3_al_pais_valencia_portada_gran.jpg

A mida que s'ha anat coneixent la noticia del tancament dels repetidos de ACPV que permetien rebre el senyal de TVC al país valencià, moltes webs s'hi han fet ressò i s'han tancat 24 hores en solidaritat amb els compatriotes del sud...

Tancar webs no és la solució!!!

Treballa en català, viu en català!!!! avui més que ahir però menys que demà!!!

Encara que sabés com fer-ho (tot sigui dit!!!!), jo no tancaria rucatala, si tu hem tanques una porta jo n'obriré tres!!!!

El 12 de setembre e 1714, diu la llegenda que tota Barcelona és va posar a treballar, ens han tornat ha guanyar, però mai serem derrotats!!!!!
Visca la terra (i les comarques i els municipis!!!!!)!!!!
#sensesenyal, etiqueta del moment a Twitter

Els internautes inunden les xarxes socials de queixes pel tancament de TV3 al País Valencià
Diversos webs tanquen temporalment en senyal de protesta
18/02/11 19:18 - barcelona

Notícies relacionades

* La Federació Llull fa una crida als governs català, balear i espanyol
* El web del govern valencià, tallat després d'un avís d'atac d''Anonymous'
* El Consell nega qualsevol persecució política a ACPV
* El PSAN crida a aturar el ?genocidi cultural?
* ICV portarà al Parlament el rebuig al tancament de TV3 al País Valencià
* Sanz (EU): ?És una autèntica caça de bruixes a TV3?
* ACPV convida webs i blocs que tanquen 24h com a protesta
* ?Sí a TV3, per la democràcia, la llibertat i la cultura?
* Ciutadans i SI coincideixen a condemnar l'apagada de TV3 a València
* El Bloc diu que vivim en una ?dictadura?, a propòsit del tancament de TV3
* Eliseu Climent: ?Perilla ACPV?

Enllaços relacionats

* Hashtag sobre l'apagada de TV3

El hashtag a Twitter que han consensuat fer servir els internautes per expressar el seu rebuig a l'apagada de TV3 al País Valencià #sensesenyal és el més utilitzat a tot l'estat espanyol, segons es pot consultar a la pàgina web de la xarxa social. També a nivell de Catalunya, #sensesenyal és líder al portal Twit.cat. Tot això en una jornada en què diverses entitats han apostat per tancar les seves webs amb motiu de protesta, com Obra Balear, Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural així com el diari digital Vilaweb.

Durant una estona ha caigut el web de la Generalitat Valenciana arran d'un atac hacker i un grup d'internautes anònims té previst tornar-la a atacar aquest vespre.

El mapa dels Països Catalans vist des de l'eina Trensdmap, que proporciona en temps real tendències a Twitter, mostra que l'etiqueta #sensesenyal està present arreu del territori. Just després del cessament de les emissions de la televisió pública catalana al País Valencià, els internautes s'han bolcat a condemnar la mesura utilitzant aquesta etiqueta.

A banda de les xarxes socials, són unes quantes les webs que, simbòlicament, han optat per abaixar la persiana temporalment amb motiu de protesta. Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Vilaweb en són algunes de tot el reguitzell de URL que avui, amb el fons negre, han tancat també la seva senyal.

Darrera actualització ( Divendres, 18 de febrer del 2011 19:22 )

http://www.avui…m_campaign=rss
Les xarxes socials difonen convocatòries contra l'apagada de TV3 al País Valencià

Actualitzat a les 20:15 h 18/02/2011

Les xarxes socials bullen des d'aquest dijous al vespre per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià després de més d'una vintena d'anys. Tant a Twitter com a Facebook hi van aparèixer de seguida comentaris de rebuig i després convocatòries per protestar davant el Palau de la Generalitat Valenciana. A més, els usuaris del 3cat24 ens deixen un bon grapat de comentaris.


Les xarxes socials han servit d'eina per canalitzar el rebuig i la mobilització contra l'apagada de TV3 al País Valencià. Facebook i Twitter s'han fet ressò de dues convocatòries: una, la de la Plataforma Valenciana de TVC que fa una crida per concentrar-se el dijous 24 de febrer a les 6 de la tarda a València davant les Corts Valencianes; la segona convocatòria, aquest mateix divendres a les 8 del vespre també davant les Corts Valencianes.

A més d'aquestes dues crides a través de la xarxa per protestar al carrer, també han sorgit d'altres iniciatives com ara la protesta digital que han dut a terme entitats i particulars que han enfosquit els seus webs i blogs. L'ús de les etiquetes #sensesenyal i #volemtv3, que continuen sent aquest divendres "trending topics" o principals temes d'interès a tot l'estat espanyol, s'ha estès.

Aquest divendres també hi ha hagut ciberatacs al web de la Generalitat Valenciana, una acció que el govern de Francisco Camps veu com "gairebé terrorista".

La xarxa, la primera a reaccionar

Twitter i Facebook recullen des d'aquest dijous al vespre un degoteig constant de comentaris per la fi de les emissions de TV3 al País Valencià després que Acció Cultural decidís tancar tots els repetidors que emeten el senyal per les amenaces del govern de Francisco Camps de multar amb 120.000 euros mensuals l'entitat si continuava donant senyal aquest divendres.

A Twitter els hashtags #sensesenyal i #volemtv3 es van situar en només unes hores entre els "trending topics", mentre que al Facebook es va començar a estendre una crida per canviar la foto del perfil dels usuaris per una imatge en què es pot veure una màscara amb la boca tapada per unes cintes i s'hi pot llegir al fons "Llibertat d'expressió" i "Sí a TV3" o bé posar com a imatge del seu perfil un quadre negre.

Les reaccions dels usuaris del 3cat24

Els usuaris del 3cat24 hi diuen la seva a través del Facebook del 3cat24 i també en els comentaris al web, entre els quals trobem alguns d'internautes del País Valencià que recorden programes de TV3 que veien fins ara i que ja no ho poden veure a través de la televisió, tot i que sí a través d'internet.

http://www.3cat…-Pais-Valencia
Reagrupament condemna el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià
És un atac directe a la vertebració de l?espai comunicatiu català


Aquest dijous 17 de febrer de 2011, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s?ha vist obligada a tancar el senyal de TV3 a les comarques valencianes que reemetia des dels repetidors de la seva propietat, després que el Govern valencià de Francisco Camps l'hagi amenaçada amb multes de 120.000 euros mensuals si no ho feia.

Davant d'aquest greu fet, Reagrupament Independentista vol fer públiques les següents consideracions:

? és un atac directe a la vertebració de l?espai comunicatiu català, al qual tenim dret malgrat les múltiples traves legislatives i tècniques que hi posen els estats espanyol i francès;
? és un acte de censura de la cultura i de la llengua catalanes en una part de la nostra nació;
? és un atemptat a la llibertat d?informació i de comunicació;

Des de Reagrupament Independentista reclamem al Govern de la Generalitat de Catalunya l'objectiu de fer revocar aquesta acció i aconseguir que arreu de la nostra nació es puguin veure el màxim de canals de televisió fets en català, en la línia dels acords ja aconseguits aquests darrers anys amb altres territoris, com els de les Illes Balears, l'Aragó o el Principat d?Andorra.

Reagrupament s'afegeix a les propostes sorgides de la societat civil, especialment a Internet i les xarxes socials, i convida tothom a manifestar la seva opinió sobre el fet al Facebook o al Twitter.

http://www.reagrupament.cat/
La proximitat no ens deixa veure la censura'

El professor de comunicació audiovisual de la UPF equipara el tancament de TV3 al País Valencià amb la censura que es viu a la Xina i a l'Iran

Avui al 3/24 parlaven dels usuari d'internet a la Xina i de la censura que pateixen. I he pensat que si ens acostéssim a la Xina, segur que sentiríem dels dirigents xinesos un munt de raons per jutificar aquesta censura. Amb el tancament de TV3 al País Valencià passa una mica això, la proximitat fa mal. La gent no és conscient de la dimensió del fet: que tanca un mitjà de comunicació contra la voluntat dels ciutadans que el segueixen, i el govern dóna raons tècniques per justificar-ho. I són tan raonables com les que dóna la Xina o l'Iran. La distància acostuma a produir una simplificació de les coses, però en el cas de la censura la distància aporta més veritat que els motius adhuïts pels governs, que acaben essent manipuladors.

És brutal aquesta idea de les fronteres, en comunicació i en general. És demencial. La qüestió és tan forta que avui l'Eugeni Gay ha comentat a TV3 que la llibertat d'expressió està per sobre de tot, que les qüestions relatives a la llibertat d'expressió han guanyat totes les batalles al Tribunal Constitucional.

Per altra banda, la posició de TV3 tampoc s'acaba d'entendre. Normalment, el motor de la comunicació és l'emissor, d'aquí neix la llibertat d'expressió. Però en aquest cas per estranys motius no s'ha seguit aquesta lògica, i ha estat el receptor qui ha reclamat el mitjà. I el receptor s'ha fet present d'una manera natural en el mitjà. Recordo, per exemple, el programa del Buenafuente, 'Sense títol', que sovint a la matinada trucava gent d'Alacant. I avui en Buenafuente ho hauria de fer notar, que ja no té els espectadors d'Alacant. En canvi, tinc la impressió que avui a TV3 ningú no farà notar aquesta absència, malgrat l'empobriment que això els provoca. Perquè el tancament de TV3 al País Valencià empobreix la programació de TV3.

JORDI BALLÓ és professor de comunicació audiovisual de la UPF

(opinió recollida per conversa telefònica amb la redacció de VilaWeb)

http://www.vila…e-censura.html
#hihasenyal: som tots el senyal

El director de VilaWeb diu que #hihasenyal i que la mobilització a la xarxa ensenya que el país és viu i se sent fort

Després de vint-i-quatre hores #sensesenyal, amb el diari tancat solidàriament, ara obrim de nou VilaWeb

I ho fem dient tant fort com sabem que #hihasenyal, que tots nosaltres i cadascú de nosaltres som el senyal, que el País Valencià ha reaccionat com feia anys que no passava, que s'ha vist acompanyat per la resta del país i que no te'n podràs amagar president.

http://www.vila…om-senyal.html
La xarxa encapçala les protestes

L'etiqueta #sensesenyal esdevé la més utilitzada a Twitter · Desenes de webs i blocs se sumen a l'apagada en solidaritat amb ACPV

El tancament de TV3 al País Valencià ha provocat una allau de crítiques i protestes a la xarxa. Ahir, quan passats dos quarts de deu del vespre es va deixar de veure TV3 al sud, VilaWeb també va quedar-se sense senyal: una pantalla en negre amb un text explicatiu que durant vint-i-quatre hores ha recordat el fort cop que suposa aquest fet per a la llibertat d'informació i per a l'espai comunicatiu català. Durant el matí, les reaccions s'han succeït ràpidament. Mica en mica, diverses webs s'han sumat a l'apagada simbòlica i l'etiqueta #sensesenyal ha estat la més utilitzada a Twitter a tot el país.

Les webs d'Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear s'han sumat al tancament i també han estat vint-i-quatre hores en negre. Les tres entitats, aplegades en la Federació Llull, han emès un comunicat (pdf) en què retreuen l'assetjament del govern valencià a ACPV i demanen als governs de Catalunya i les Illes 'que es posin d'acord per resoldre la situació' i 'reaccionin davant d'aquest atac a la llibertat d'expressió tot aprovant la ILP Televisió Sense Fronteres'.

Han estat desenes les webs que s'han afegit a la iniciativa i que avui han quedat a les fosques com a mostra de solidaritat amb ACPV. Webs d'organitzacions polítiques, com PSM, ERPV, Avançam, la web de Jordi Portabella, Accent Badalona; d'entitats culturals, com Joves de Mallorca per la Llengua; de músics, com Obrint Pas, Pau Alabajos i Feliu Ventura; blocaires de VilaWeb; les webs de Flog.cat, Escacc, Grup Barnils, i un llarg etcètera.

Des de primera hora del matí, internet ha encapçalat les protestes contra el tancament de TV3 al País Valencià. A banda de les webs que s'han solidaritzat amb ACPV, els usuaris de Twitter han omplert aquesta xarxa social de missatges, protestes i reaccions. Aplegats en l'etiqueta #sensesenyal, que ha estat la més utilitzada a l'estat (en aquesta imatge podeu veure l'impacte de l'etiqueta en un mapa) i també en la de #volemTV3, han estat centenars i centenars els missatges publicats. També a Twitter han aparegut algunes de les primeres reaccions polítiques, com la del conseller Lluís Recoder, la primera veu del govern català en parlar de la qüestió, que ha fet la següent piulada: 'Dia de dol pel català i la llibertat d'emissió,moltes il·lusions frustrades'.

La protesta s'ha fet també visible amb un imatge contra la censura que molts usuaris s'han posat de perfil a Twitter i també a Facebook, on ja hi ha diversos grups creats al respecte.

I una altra de les conseqüències del tancament de TV3 han estat els atacs d'internautes 'anonymous', aplegats en l'usuari de Twitter @operacio_tv3, i que han fet caure les webs de la Generalitat Valenciana i del PP valencià.

http://www.vila…protestes.html
TV3, no tot està perdut

ACPV assegura que la història del canal al País Valencià no està tancada i acusa el president Camps d'haver utilitzat l'afer per tapar la seua imputació en el ?cas Gürtel'
19/02/11 02:00 - valència - Tere Rodríguezemail protegit

Notícies relacionades

* La doble cara del PP
* La xarxa s'encén

Canals relacionats

* Canal: Televisió

?Pretenen aniquilar una ideologia de país que no és compatible amb la seua?

La capacitat de resistència d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a les dificultats pot qualificar-se de numantina. Però l'últim setge judicial del govern valencià, a les mans del PP, perquè l'entitat apagarà el senyal de TV3 al territori valencià, amb l'amenaça d'imposar sancions econòmiques milionàries, ha posat al límit aquesta capacitat de lluita. ?No ens han deixat cap altra alternativa. ACPV no pot assumir aquestes multes, ja que estaríem posant en perill la nostra supervivència com a associació?, va dir ahir el president de l'entitat, Eliseu Climent, després de llegir una declaració pública ?en defensa de TV3, la llibertat, la democràcia i la cultura?.

Això no obstant, Climent va demostrar que la paraula resignació no forma part del seu vocabulari i va assegurar que la història de TV3 al País Valencià no està tancada. ?El fons del conflicte jurídic està pendent de resolució al Tribunal Suprem i, si cal, a altres instàncies europees?, va subratllar.

La via judicial, per la qual l'entitat espera una resolució del Suprem sobre el tancament d'al-
guns repetidors i diver-
ses sancions, sembla
l'única eixida per a un conflicte en què la diplomà-
cia no ha resultat. Sobretot amb Francisco Camps com a interlocutor.

De fet, ACPV ha focalitzat tota la culpa del conflicte en el president valencià. ?Aquesta campanya de persecució contra ACPV és obra Camps. Un dels motius fonamen-
tals és utilitzar el tancament de TV3 com a pan-talla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a im-
putat en el cas Gürtel?,
va acusar Climent.

L'organització va denunciar que Camps ha modificat ?arbitràriament? i ?expressament? la legislació valenciana en matèria audiovisual per poder forçar el tancament de TV3 i van recordar
que durant dos anys, el
govern català va facilitar
la recepció de Canal 9 al Principat, mentre esperava tancar un acord de re-ciprocitat amb la Generalitat valenciana. ?Acord que Camps va rebutjar?, va emfatitzar Climent.

L'escriptor Joan Francesc Mira, present en l'acte d'ahir, va insistir en aquesta visió. ?És una estratègia que respon al
projecte d'aniquilar una ideologia de país que no
és compatible amb la
seua?, va manifestar.

La reacció social al tancament de TV3 també va ser rotunda amb convocatòries de concentracions per internet davant el Palau de la Generalitat.

Darrera actualització ( Dissabte, 19 de febrer del 2011 10:59 )

http://www.avui…m_campaign=rss
Les 27 seus d'Òmnium Cultural reclamen que es pugui veure TV3 al País Valencià

150 responsables de l'entitat es fotografien amb el lema 'Volem TV3 al País Valencià. Som una nació. Llibertat d'Expressió'
19/02/11 13:03 - barcelona - Efe

Notícies relacionades

* La xarxa s'encén
* TV3, no tot està perdut

Notícies de ...

* València

Les 27 seus d'Òmnium Cultural, agrupades en la II trobada nacional d'aquesta entitat, han reclamat avui que TV3 es pugui veure al País Valencià , amb el lema en català ?Som una nació. Llibertat d'expressió?.

Segons que informa avui Òmnium Cultural en un comunicat, la II trobada nacional, que se celebra cada any i és un espai de debat i reflexió interna sobre l'entitat, ha volgut deixar explícit el seu suport a Acció Cultural del País Valencià, amb motiu del tancament de TV3 en aquesta comunitat.

Així, uns 150 responsables de les 27 seus d'Òmnium a tot el territori s'han fet una fotografia conjunta davant el lema: ?Volem TV3 al País Valencià. Som una nació. Llibertat d'Expressió?.

La trobada també ha suposat el punt de partida de la celebració dels 50 anys de l'entitat cultural.

Des d'ahir, quan es va efectuar el tancament de les emissions de TV3 a València, diverses entitats polítiques, culturals i del món de la comunicació a Catalunya s'han pronunciat en contra de l'actitud de la Generalitat Valenciana d'impedir les emissions de la televisió autonòmica catalana.

http://www.avui…m_campaign=rss
Concentració al monestir de Montserrat per TV3 al País Valencià

'No deixem que apaguin la flama de la llengua', n'ha estat el lema

Coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana a Montserrat, un centenar de persones s'han aplegat davant del monestir per protestar contra el tancament de TV3. 'No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià', ha estat el lema. La concentració s'ha fet just abans de l'encesa i la renovació de la flama de la llengua a la llàntia de l'atri de la basílica del monestir.

Més concentracions

A més de les concentracions de divendres a València, ahir a Castelló i al Pedreguer, entre d'altres llocs, i avui a Montserrat, per demà dilluns hi ha convocades diverses concentracions: A la plaça d'Espanya d'Alcoi (20.00), a la plaça del Mercadal de Reus (20.00), a la cruïlla Passeig de Gràcia-València de Barcelona (19.30) i a la plaça de la Verge de València (19.30). Per dijous se n'ha convocat almenys una altra a València i per dissabte a Castelló. D'aquesta manera la reposta ciutadana contra el tancament de TV3 al País Valencià, que ha estat molt potent a la xarxa, ja s'ha començat a traslladar al carrer.

http://www.vila…-valencia.html
Els manifestants omplen Santa Clara de Castelló per TV3 i contra Camps

Hi ha convocades una manifestacions demà i dijous a València

Milers de persones van omplir ahir al vespre la plaça Santa Clara de Castelló protestant contra el tall d'emissió de TV3 i contra el govern de Camps. Els manifestants van cridar consignes a favor de la llibertat d'expressió amb banderes i pancartes. Dilluns hi ha prevista una concentració a València a les 19.30 a la Plaça de la Verge.

Entre el públic, cares conegudes de la política, com ara alguns regidors socialistes de l'Ajuntament; el diputat del Bloc, Josep Maria Pañella, així com el portaveu municipal d'aquest partit, Enric Nomdedéu, membres d'Iniciativa com Carles Mulet o Josep Pedregosa; càrrecs d'EUPV, d'ERPV, etc. També escriptors com Josep Porcar, que va llegir el manifest redactat pels convocants, Vicent Pallarés, Jesús Pla, el director teatral Manuel Vilanova, etc.

El delegat d'Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo, va parlar emocionat de l'agressió que suposava aquest tancament, tant contra la llibertat d'expressió i informació, com contra l'espai nacional de comunicació, i va emplaçar els diputats al parlament espanyol a aprovar ràpidament la ILP Televisió sense fronteres i a restablir així la lliure recepció, a Castelló i a tot el País Valencià, de TV3 i tots els altrtes canals de la corporació catalana.

Més concentracions

Els organitzadors de la concentració a Castelló van convocar un nou acte, en aquest cas una manifestació, per al proper dissabte, dia 26, a les 19 hores, a la Farola, una manifestació que esperen multitudinària car, segons van explicar, 'si en 24 hores i de pressa i corrents hem pogut reunir aquesta gentada, amb una setmana estem convençuts que aconseguirem que la presència ciutadana siga encara molt major.'

Avui hi ha una altra concentració davant del monestir de Montserrat, coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la Llengua catalana a Montserrat. I per dilluns hi ha convocades diverses concentracions: A la plaça d'Espanya d'Alcoi (20.00), a la plaça del Mercadal de Reus (20.00), a la cruïlla Passeig de Gràcia-València de Barcelona (19.30) i a la plaça de la Verge de València (19.30).

D'aquesta manera la reposta ciutadana contra el tancament de TV3 al País Valencià, que ha estat molt potent a la xarxa, ja s'ha començat a traslladar al carrer. Divendres tres-centes persones, convocades minuts abans a través de les xarxes socials, es van aplegar davant del Palau de la Generalitat a València. I ahir al migdia un centenar de persones es van manifestar davant de l'ajuntament del Pedreguer (Marina Alta) contra el tancament en una nova convocatòria feta d'urgència per internet. Amb lemes com 'Per la llibertat d'informació', 'Pel català' i 'Volem TV3', els assistents van exigir poder veure TV3. Abans de finalitzar l'acte, es va llegir un comunicat per part del Casal Jaume I on es feia referència a l'atac a la llibertat d'expressió i a la llengua que suposava aquest tancament.

http://www.vila…tv3-camps.html
Duran i Lleida reclama al govern espanyol que doni suport a la ILP de TV sense fronteres

13:3920.02.2011

Barcelona (ACN).- El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat al govern espanyol que no posi obstacles a la ILP que s'ha presentat al Congrés i que té l'objectiu que les televisions autonòmiques es puguin veure en comunitats que comparteixen la mateixa llengua. Després de l'apagada de TVC al País Valencià, Duran i Lleida creu que la via de la ILP pot ser la solució i es mostra escèptic sobre la possibilitat de resoldre-ho a través del govern valencià malgrat 'algun missatge conciliador que aquests dies ens han intentat traslladar les autoritats valencianes'. Duran i Lleida també ha denunciat 'l'assetjament' contra Acció Cultural del País Valencià.

http://www.vila…fronteres.html
Eliseu Climent: 'De cap manera no donem TV3 per perduda'

Entrevista amb el president d'ACPV, que pondera el tancament de TV3 i descriu les vies per a recuperar-la

'És com un pare o un fill que se'n va, però que tornarà.' El president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, descriu així la sensació d'haver perdut TV3 al País Valencià, des de dijous. En aquesta entrevista, feta a la terrassa de l'edifici Octubre de València, envoltada d'antenes de televisió que ja no reben el senyal de TV3, Climent no amaga la gravetat dels fets i es confessa profundament dolgut, però diu que és optimista i que les emissions tornaran: 'De cap manera no donem TV3 per perduda.'

Explica que hi ha un gruix social molt potent en favor de les emissions i que una part molt important de la societat valenciana no entén com el govern de Camps ha pogut arribar a l'extrem de prohibir TV3. A més de la pressió que puguin fer els ciutadans, creu que les vies per a recuperar les emissions són bàsicament dues: la via jurídica, que pot arribar fins a les màximes instàncies europees, i la via política, sobretot a través de la ILP Televisions Sense Fronteres, una iniciativa a l'espera de ser debatuda al congrés espanyol i que pot culminar amb una nova legislació que impediria actuacions com la del govern valencià.

Climent entén que el president Camps ha volgut fer una demostració de força i d'autoritat en un moment de crisi personal i política. També valora la resposta que hi ha hagut aquest cap de setmana a la xarxa, el paper de la Generalitat de Catalunya i l'atac a la llengua i a la cultura que el tancament significa per a tot el país.

http://www.vila…3-perduda.html
Continuen les accions de protesta contra el tancament de TV3

Avui hi haurà concentracions a València, Barcelona, Alcoi i Reus · Dissabte al vespre, un miler de manifestants van omplir la plaça de Santa Clara de Castelló

Les protestes contra el tancament de TV3 al País Valencià es mantenen. Avui se'n faran unes quantes: a València (a les 19.00, a la plaça de la Mare de Déu), a Barcelona (a les 19.30, passeig de Gràcia-València), a Alcoi (a les 20.00, a la plaça d'Espanya) i a Reus (a les 20.00, a la plaça del Mercadal).

Fent costat a la poderosa protesta de la xarxa de divendres, una primera manifestació espontània va concentrar-se a València davant el Palau de la Generalitat. Tot amb tot, la manifestació més significativa va ser la de dissabte al vespre a Castelló, on un miler d'assistents van omplir la plaça de Santa Clara (vídeo i galeria de fotos) amb crits en favor de TV3 i contra el president Camps.

Ahir, coincidint amb la 42a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat, un centenar de manifestants es va plantar davant el monestir per protestar contra el tancament. 'No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià', proclamaven els participants.

La majoria de partits polítics van criticar divendres, indignats, el govern de Camps, però no fou fins dissabte al vespre que el president de la Generalitat catalana, Artur Mas, va parlar de la qüestió. Va qualificar de 'ridícul i absurd' el tancament i va dir que es posaria en contacte amb Camps per demanar-li un pacte de reciprocitat de les emissions de TV3 i de Canal 9 entre tots els territoris (àudio). 'Fem el ridícul', va dir Mas, que va puntualitzar, tanmateix, que no era gens optimista: 'El govern de Camps no ha estat gaire sensible fins ara a aquesta qüestió.'

Ahir va parlar-ne el portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida. Segons ell, la millor via per a resoldre la qüestió és d'aprovar la ILP Televisió Sense Fronteres, quan es debati al congrés. I va instar el govern espanyol a donar-hi suport.

http://www.vila…ament-tv3.html
Manuel Baixauli: 'O Camps o democràcia'

'Manifest personal' de l'escriptor de Sueca contra el tancament de TV3

Els qui em coneixen saben que deteste el carnaval de la política. Tot i que intente de tindre unes nocions elementals de com va el món, quan fullege un diari passe molt per damunt les pàgines de política i m?entretinc, només, en la secció de cultura. Si un dia dedique més temps a la política, és perquè algun fet em crida l?atenció o perquè m?afecta la vida privada.

La situació dels valencians durant aquests últims anys, me l?he mirada, com tants veïns meus, amb preocupació. Obres caríssimes i innecessàries, sense una demanda social que les justifique, al costat de mancances en camps tan importants com la salut i l?educació públiques; creixement urbanístic irracional, que ha degradat el paisatge i ens ha enfonsat en una crisi de conseqüències encara imprevisibles; ocultació i demonització de la identitat cultural i lingüística que ens fa irrepetibles davant del món; manipulació i degradació dels mitjans de comunicació, avui esclaus del poder; presidents a qui sospitosament toca, més d?una vegada l?any, la loteria, o que fan construir, amb diners de tots, un monument de la seua pròpia cara, ja de si horrible; subvencions destinades a ajudes al tercer món que van a parar, en canvi, a immobles del partit polític que governa; presidents presumptament implicats en trames empresarials corruptes... La llista és llarga, no hi cap ací.

En saber cada cas, he reaccionat unes vegades amb ironia, unes altres amb tristesa, però en totes m?ha vingut al cap una idea llegida a Imre Kertész, supervivent de l?holocaust nazi i premi Nobel. Ell es preguntava, referint-se al cim de la barbàrie nazi, com s?havia pogut arribar a una situació tan diabòlica sense haver-se?n alertat a temps, i ell acabava responent-se que era perquè havia arribat a dosis menudes, dia rere dia, com quan es puja un campanar escaló a escaló, i de sobte t?adones que ja ets a dalt. Una imatge m?ha fet comprendre que, a València, ja som a dalt: la dels meus fills mirant una pantalla buida, negra. Els meus fills miraven cada dia els dibuixos del Canal Super 3. Dijous, mentre els veien, la pantalla es tornà fosca, i muda. La imatge dels meus fills mirant el buit m?alertà i em féu comprendre que no vivim temps per a la ironia ni la tristesa. És temps d?actuar. Aquell qui veta l?emissió de canals televisius, en l?època de la globalització i de la desaparició de les fronteres informatives, aquell qui gosa envair la nostra vida privada, entrar a les nostres cases i imposar-nos què hem de veure i què no, aquell intrús no pot continuar governant en un país que es diga democràtic.

Els qui hem obert els ulls tenim la responsabilitat de fer-los obrir als qui els tenen tancats o miren cap a un altre lloc. També Hitler guanyà unes eleccions; i si va cometre els pitjors crims de la història fou perquè una multitud còmplice el consentia o mirava cap a un altre costat.

No es tracta de fer el joc a cap partit de l?oposició, més d?un còmplice del que ha passat, és tracta de fer fora els qui manen ara, els qui ens han dut dalt del campanar i es deleixen per espentar-nos. Quan es castiga un delicte, no es fa sols per escarmentar qui l?ha comés, sinó també per advertir els altres perquè no el cometen.

En alguns països d?Àfrica, els joves han tombat en quatre dies dictadures que semblaven inalterables. Als mitjans de comunicació corromputs, han oposat les eines que facilita internet i un desig poderós, irrefrenable, de viure en condicions dignes.

Aprenguem d?ells la lliçó. Moguem-nos. El que avui pareix inalterable ho pot desmuntar la voluntat del poble. No hem d?esperar que ningú resolga el nostre problema. Hem d?adreçar-nos als veïns cecs i als veïns indiferents, hem de fer-los veure allò que per a nosaltres és un dilema d?una obvietat insultant: o Camps o democràcia. No hi ha terme mitjà.

http://www.vila…emocracia.html
Cinc mil manifestants a València per TV3 i contra Camps

La concentració convocada per internet a plaça de la Mare de Déu esdevé un clam contra el president del Consell · A Barcelona, tres-cents manifestants · També hi ha concentracions a Alcoi i a Reus

La plaça de la Mare de Déu de València s'ha omplert aquest vespre amb unes cinc mil persones que han cridat consignes a favor de les emissions de TV3 i contra el president Camps. Entre d'altres, hi han assistit polítics com Enric Morera (Bloc), Joan Ribó (Compromís), Vicent Soler (PSPV), Marga Sanz (EUPV), Agustí Cerdà (ERPV), i Josep Guia (Solidaritat). 'Sí a TV3, #sensesenyal' ha estat el lema de la primera pancarta que s'ha desplegat. Els manifestants han cridat 'Camps delinqüent, Camps a Picassent'.

Els convocants de la concentració de València, una plataforma de Facebook, s'han mostrat molt satisfets de l'èxit de la convocatòria, que ha congregat molts joves. El cantautor Pau Alabajos ha interpretat la cançó 'Zapping', on denuncia la informació que ofereix Canal9, i ha adreçat unes paraules en contra del tancament de les emissions de TV3. El govern valencià ha apagat la webcam que emet habitualment imatges de la plaça de la Mare de Déu de València on es fa la concentració.

A Barcelona, tres-cents manifestants

Tres-cents manifestants s'han aplegat a la mateixa hora a Barcelona a la cruïlla entre passeig de Gràcia i el carrer València. 'Sí a la cultura, no a la censura' ha estat una de les pancartes més grans, juntament amb altres lemes com: 'Barcelona amb el País Valencià. Prou Censura i corrupció. Volem reciprocitat', 'Volem TV3. Per la llibertat d'expressió'.

Els manifestants, entre els quals hi havia representants de d'ERC, encapçalats per Jordi Portabella, i de Solidaritat Catalana, han cridat consignes contra el president Camps i en solidaritat amb tot el País Valencià. La concentració s'ha acabat amb la lectura d'aquest text de l'escriptor de Sueca, Manuel Baixauli, i amb la Muixeranga, interpretada per una petita banda de música. Al final, els manifestants han cridat 'Volem TV3! Sense València no hi ha independència'.

Concentracions dels últims dies

D'aquesta manera les protestes contra el tancament de TV3 al País Valencià es mantenen fent costat a la poderosa protesta de la xarxa dels últims dies. Divendres ja hi va haver una primera manifestació espontània a València davant el Palau de la Generalitat. Tot amb tot, la manifestació més significativa va ser la de dissabte al vespre a Castelló, on un miler d'assistents van omplir la plaça de Santa Clara (vídeo i galeria de fotos) amb crits en favor de TV3 i contra el president Camps.

Ahir, coincidint amb la 42a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat, un centenar de manifestants es va plantar davant el monestir per protestar contra el tancament. 'No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià', proclamaven els participants.

Ja hi ha convocades una altra concentració dijous a les 18.00 a València davant de les Corts i una manifestació dissabte a Castelló.

http://www.vila…tv3-camps.html
Mas i Camps abordaran el 20 d'abril a València el tancament de TV3

Els presidents català i valencià tractaran també sobre el corredor mediterrani
Homs destaca el contrast de la situació a València amb la bona entesa amb el govern balear
22/02/11 14:30 - barcelona - Redacció


El president de la Generalitat catalana, Artur Mas, es reunirà amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, el 20 d'abril a València per abordar, entre d'altres coses, el cas del tancament de TV3 al País Valencià. Així ho ha anunciat el portaveu del govern català, Francesc Homs, qui, a més, ha volgut contrastar la bona entesa que hi ha amb el govern balear pels ?espais de reciprocitat? en oposició amb el govern valencià. Homs ha insistit que la reunió té l'objectiu inicial de tractar el cas del corredor mediterrani, però que també tractaran el cas de TV3. ?Dos no s'entenen si un no vol. Amb la pistola al pit no es pot anar per la vida. No anirem a plantar-nos davant Camps, per fer-nos els milhomes. Seria improductiu, no resoldria les coses?, ha puntualitzat Homs. ?No som un govern per ficar el dit a l'ull d'altres governs?, ha reblat Homs, conscient que possiblement serà més convenient aprofitar la reunió del 20 d'abril per ?crear un clima de confiança mútua?, posant l'accent en assumptes que els dos executius ?comparteixen? un interès.

En aquest sentit, el portaveu de l'executiu català ha destacat que en altres assumptes hi ha ?més possibilitats d'avançar?, com per exemple el projecte del corredor mediterrani.

Així mateix, Homs ha criticat el govern espanyol per tenir poc interès en aquest cas i que ?s'ho ha mirat molt de lluny?.

http://www.avui…m_campaign=rss
ERC desplega dues pancartes al Congrés a favor de les emissions de TV3 al País Valencià

Joan Tardà i Francesc Canet mostren dos cartells on s'hi pot llegir: ?Llibertat d'expressió. Sí a la TV3'
Jáuregui respon a Ridao que no és un problema de l'Estat
23/02/11 12:07 - madrid - ACNemail protegit

Notícies relacionades

* El govern valencià no té competències per tallar les emissions de TV3
* Acord de mínims dels partits catalans per defensar que TV3 es vegi a València
* Tremosa porta l'apagada de senyal de TV3 al País Valencià davant de l'Eurocambra
* 20-A: reunió Mas-Camps

Els diputats d'ERC Joan Tardà i Francesc Canet han desplegat aquest dimecres dues pancartes en el transcurs del ple del Congrés dels Diputats en favor de les emissions de TV3 al País Valencià després que el govern de Francisco Camps ha aconseguit tallar les emissions de la televisió en aquest territori. Ha estat en el transcurs de la pregunta que el seu cap de files, Joan Ridao, ha adreçat al ministre de la Presidència sobre aquesta mateixa qüestió, que els dos diputats d'ERC han desplegat dues pancartes de mida Din-A3 on s'hi podia llegir: ?Llibertat d'expressió. Sí a la TV3', com resa la campanya que Acció cultural del País Valencià du a terme des de la prohibició de les emissions.

La vicepresidenta primera del Congrés, que en aquells moments presidia el ple per l'absència de José Bono, ha demanat ?per favor? als dos diputats que retiressin immediatament les pancartes, i uns segons després, en veure que la seva petició no feia efecte, ha demanat a Ridao ?que l'ajudés?. Finalment, Canet i Tardà han plegat les pancartes i Ridao ha continuat amb la seva pregunta.

Ridao: ?Camps atempta contra la llibertat d'expressió?

En la seva intervenció el portaveu d'ERC ha recordat que TV3 s'ha vist al País Valencià durant 25 anys gràcies a la societat civil tot i les ?dificultats? de la situació de ?setge permanent? dels governs de l'Estat i de la Generalitat valenciana. ?És paradoxal que en ple segle XXI, a l'era de la globalització, a Alzira es pugui veure Al Jazeera i en canvi un govern autoritari hagi decidit posar fi a les emissions de TV3? per ?raons polítiques i electoralistes?, ha dit.

Segons Ridao, el govern valencià ha tallat les emissions ?simplement perquè TV3 emet en la llengua pròpia de València i perquè TV3 és sentida com una televisió pròpia per molts valencians?. Es tracta, ha dit, ?d'un atemptat de signe autoritari contra la llibertat d'expressió, d'informació i sobretot contra la llengua i la cultura catalanes?. ?Queda clar que Camps, com un Berlusconi qualsevol no només utilitza les lleis a la seva mesura sinó que a més distreu l'atenció de les seves múltiples problemes judicials amb una nova ofensiva de catalanofòbia que li és tan rendible?, ha sentenciat.

Per aquest motiu ha demanat al govern espanyol que no s'inhibeixi i cedeixi l'espai radioelèctric de l'Estat per fer possible l'intercanvi. Ridao, que ha recordat que el govern de Zapatero té bloquejada al congrés una iniciativa popular sobre aquesta qüestió, ha demanat a Jáuregui que ?per vergonya i per dignitat faci alguna cosa?.

Jáuregui diu que no és problema de l'Estat

El ministre de la Presidència, però, ha assegurat que el seu executiu no té res a dir sobre les emissions de TV3 al País Valencià i ha apuntat que el fet que la televisió pública catalana es vegi a aquest territori depèn d'un conveni signat entre els dos governs que ho faci possible i que hi hagi reciprocitat. ?Aquestes dues condicions es poden produir perfectament?, ha dit, i ?correspon a les dues comunitats establir-ho?, ha dit.

Jáuregui ha recordat que Artur Mas ha demanat a Camps una reunió sobre aquesta qüestió perquè són els dos governs els qui tenen els instruments i els canals suficients per fer realitat l'intercanvi. ?Els canals que utilitza Catalunya per emetre a Balears o Aragó mitjançant un acord i una reciprocitat són els mateixos que TV3 té per emetre a València o perquè Canal 9 pugui emetre a Catalunya?, ha dit.

?Jo no veig cap raó tècnica ni legal perquè això no es produeixi ni soc qui ha de jutjar perquè s'ha apagat aquesta senyal, però insisteixo que totes dues comunitats poden fer-ho?, ha dit.

Jáuregui diu que l'espai que ocuparia el nou canal és per a la telefonia mòbil

Jáuregui ha justificat aquesta inhibició per demandes de la UE. ?L'espai radioelèctric és limitat i escàs, i el que ens diu la UE és que l'espai que queda per a aquest suposat nou canal seria el que tallaríem a la telefonia mòbil, i avui en dia ens demanen que dediquem més a la telefonia mòbil a l'espai audiovisual?.

Per aquest motiu, Jáuregui ha demanat a Ridao que ?no col·loqui sobre el govern central un govern que és de les comunitats?, perquè ?una matèria que és objecte del marc d'autogovern de les comunitats ha de ser resolta per elles?.

http://www.avui…m_campaign=rss
Es multipliquen les declaracions institucionals contra el tancament de TV3

El Parlament de Catalunya aprova un text unitari, amb el suport del PP · Els ajuntaments de Castelló, Vilafranca, Sant Feliu de Llobregat, Morella, Vinaròs i Ares de Maestrat s'oposen al tancament · El govern espanyol se'n desentén, diu que 'és cosa de les comunitats' i ignora la ILP Televisió Sense Fronteres

Primer hi ha haver una potent respota de refús a la xarxa, després les manifestacions al carrer i ara diverses institucions del país ja han aprovat o ho faran en els pròxims dies declaracions o mocions que refusen el tancament de TV3 al País Valencià i que demanen el restabliment de les emissions.

Ahir els ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Sant Feliu de Llobregat van aprovar mocions a favor de les emissions de TV3, amb els vots de tots els grups, excepte del PP (moció aprovada a Vilafranca, pdf). Dies abans ho va fer l'ajuntament d'Ares de Maestrat, en aquest cas sí, amb els vots del PP, que allà són majoria.

El Parlament de Catalunya aprova una declaració unitària

I aquest matí el Parlament de Catalunya ha aprovat amb els vots de tots els grups, inclòs el PP, una declaració unitària 'en suport a un acord entre els governs de la Generalitat valenciana i la catalana perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió' arribin a ambdós territoris 'amb normalitat'. La declaració, signada també per totes les forces parlamentàries, diu: 'El Parlament de Catalunya expressa el seu suport a un acord entre els governs de la Generalitat valenciana i de la Generalitat catalana perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat'.

Morella i Vinaròs exigeixen el restabliment de TV3 en un manifest conjunt

Per altra banda, el batlle de Morella, Ximo Puig, i el de Vinaròs, Jordi Romeu, han criticat en un manifest conjunt l'actitud del govern valencià i reclamen el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià. Els dos consistoris, governats pel PSPV i fundadors de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, consideren que el govern valencià ha actuat 'd'esquena a la ciutadania i la democràcia, atemptant contra la cultura, la llengua i, la llibertat'.

En aquest sentit, exigeixen el president Francisco Camps 'que restablisca les emissions de TV3, ja que és un problema creat únicament per ell i té una senzilla solució, establir el diàleg en els sectors afectats i que busque la reciprocitat que Catalunya, les Illes i Aragó ja han acceptat'.

El text reconeix 'la tasca de promoció de la llengua i la cultura que ha fet Acció Cultural del País Valencià al llarg de la història i que va fer possible l'arribada del senyal de TV3 a tot el territori' i fa una crida a les institucions i entitats per tal que facin arribar les seues queixes a la Generalitat Valenciana.

Els dos batlles també demanen al govern valencià 'que deixe de banda el seu atac contra TV3, Acció Cultural del País Valencià, els municipis i els ciutadans, que assumisca les responsabilitats que li pertoquen i que escolte a la ciutadania'.

A més d'aquestes, es preveuen més mocions municipals a favor de TV3 al País Valencià, com a Terrassa i a Castelló.

El PP de Castelló, a favor de TV3

Justament a Castelló, on el PP hi té majoria, els tres grups municipals (PP, PSPV i el Bloc) aprovaran demà una declaració institucional en favor de les emissions de TV3, presentada pel PSPV i el Bloc, amb el suport del PP. La declaració proposa als governs valencià i català que arribin a un acord de reciprocitat entre els canals de TVC i els de RTVV. També demana al govern espanyol que no veti la ILP Televisió Sense Fronteres i que habiliti un nou canal múltiplex per a poder rebre TV3.

Ahir el batlle de Castelló (PP), Alberto Fabra Prat, deia a Facebook que demanaria el retorn de les emissions; no pot ser, subratllava, que a hores d'ara 'es limiti la possibilitat que les persones puguin elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar'. Però no era pas l'únic discrepant del PP: l'Ajuntament d'Ares del Maestrat (Alt Maestrat), també amb majoria del PP, va aprovar ahir una moció demanant que es recuperés l'emissió de TV3; i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va qüestionar fa tres dies el tancament dels repetidors. Ara, tots eviten de criticar obertament els dirigents del seu partit, i acusen del tancament de TV3 el govern espanyol que no dóna el múltiplex.

El Consell no pot imposar sancions, segons la CMT

Segons un acord de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions del 17 de febrer, les infraccions i les sancions als propietaris de repetidors només les poden imposar aquest organisme i la secretaria d'estat de telecomunicacions del govern espanyol, però no pas els governs autonòmics. La resolució (pdf), que és la resposta a una pregunta feta per l'empresa Radiodifusión Digital SL, l'ha incorporada Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en el recurs a les sancions del Consell que va presentar al Tribunal Superior de Justícia valencià i al Tribunal Suprem.

En conseqüència, segons ACPV, la decisió del president Camps d'assetjar econòmicament a ACPV i de forçar el tancament dels repetidors no té empara legal. L'entitat confia que així ho declari també el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia, en els recursos que hi ha actualment pendents. No obstant, l'entitat descarta que aquests recursos es puguin resoldre abans d'un any.

Lamentablement, la norma aprovada i utilitzada per la la Generalitat, malgrat que genera un conflicte de competències, encara està en vigor, i per tant impedeix que ACPV pugui reobrir els repetidors sense exposar-se a la imposició de noves multes, que només serien retirades després d?un llarg i costós procés legal. I igualment continuen sent plenament executives i exigibles les multes ja imposades que sumen 600.000?, a les quals cal afegir els interessos, i que s'han d?abonar aquest proper 20 de març.

Camps i Mas es reuniran el 20 d'abril

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, rebrà el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el dia 20 d'abril a València. Segons que va explicar ahir el portaveu català, Francesc Homs, la reunió servirà principalment per parlar de les relacions entre País Valencià i Catalunya i l'interès compartit pel corredor mediterrani, 'una opció estratègica que ens interessa molt a tots'. Però també s'hi parlarà del tancament de TV3 al País Valencià.

'Ja hem lamentat els fets i farem tot allò que sigui al nostre abast per recuperar l'emissió de TV3 al País Valencià', va dir Homs, que va contrastar aquesta situació amb la que hi ha entre les Illes Balears i Catalunya.

De totes maneres, la reciprocitat no és completa, perquè a les Illes no reben el senyal de TV3, sinó el de la seva versió internacional, el TV3cat. En tot cas, Homs va anunciar que d'ací a pocs dies hi hauria una reunió de la comissió de seguiment dels espais de reciprocitat entre les Illes i el Principat i que el govern balear tenia intenció de fer arribar a les Illes el nou canal Esport3.

http://www.vila…ament-tv3.html
Castelló aprovarà, amb el vot del PP, una moció en favor de les emissions de TV3

Les declaracions institucionals contra el tancament de TV3 es multipliquen · Terrassa també n'aprova una avui · Fins ara n'han aprovades el Parlament de Catalunya, Ares de Maestrat, Morella, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vinaròs

De primer hi va haver una poderosa contestació a la xarxa, després les manifestacions al carrer i ara les institucions del país ja han aprovat o aprovaran un dia d'aquests declaracions o mocions contra el tancament de TV3 al País Valencià i propugnant el restabliment de les emissions. Avui toca a Castelló, que aprovarà una declaració amb el vot favorable del PP, que té la majoria del consistori.

Els tres grups municipals (PP, PSPV i el Bloc) aprovaran una declaració institucional en favor de les emissions de TV3, presentada pel PSPV i pel Bloc, amb el suport del PP. La declaració proposa als governs valencià i català que arribin a un acord de reciprocitat entre els canals de TVC i els de RTVV. També demana al govern espanyol que no veti la ILP Televisió Sense Fronteres i que habiliti un nou canal múltiplex per a poder rebre TV3.

Dimarts el batlle de Castelló (PP), Alberto Fabra Prat, deia a Facebook que demanaria el retorn de les emissions; no pot ser, subratllava, que a hores d'ara 'es limiti la possibilitat que les persones puguin elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar'. Però no era pas l'únic discrepant del PP: l'Ajuntament d'Ares del Maestrat (Alt Maestrat), també amb majoria del PP, ja havia aprovat una moció demanant que es recuperés l'emissió de TV3; i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va qüestionar el cap de setmana passat el tancament dels repetidors. Això sí, tots eviten de criticar obertament els dirigents del seu partit, i acusen del tancament de TV3 el govern espanyol que no dóna el múltiplex.

Més declaracions institucionals

Ahir, dimecres, el Parlament de Catalunya va aprovar, amb els vots de tots els grups, inclòs el PP, i va signar una declaració unitària que fa: 'El Parlament de Catalunya expressa el seu suport a un acord entre els governs de la Generalitat valenciana i de la Generalitat catalana perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat.'

El dia abans els ajuntaments de Vilafranca del Penedès i de Sant Feliu de Llobregat havien aprovat sengles mocions en favor de les emissions de TV3, amb els vots de tots els grups, tret del PP (moció de Vilafranca, pdf).

Morella i Vinaròs exigeixen el restabliment de TV3 en un manifest conjunt

Igualment, el batlle de Morella, Ximo Puig, i el de Vinaròs, Jordi Romeu, en un manifest conjunt, van criticar l'actitud del govern valencià i van exigir el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià. Segons aquests batlles, el govern valencià ha actuat 'd'esquena a la ciutadania i a la democràcia, atemptant contra la cultura, la llengua i la llibertat'.

Per tant, exigeixen al president Francisco Camps 'que restablisca les emissions de TV3, perquè és un problema creat únicament per ell i que té una senzilla solució: establir el diàleg en els sectors afectats i buscar la reciprocitat que Catalunya, les Illes i Aragó ja han acceptat'.

El manifest reconeix 'la tasca de promoció de la llengua i de la cultura que ha fet Acció Cultural del País Valencià en tota la seua història i que féu possible l'arribada del senyal de TV3 a tot el territori'; també crida les institucions i entitats perquè facin arribar les queixes a la Generalitat Valenciana.

Finalment demana al govern valencià 'que deixe de banda el seu atac contra TV3, Acció Cultural del País Valencià, els municipis i els ciutadans, assumisca les responsabilitats que li pertoquen i escolte la ciutadania'.El Consell no pot imposar sancions, segons la CMT

Segons un acord de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions del 17 de febrer, les infraccions i les sancions als propietaris de repetidors tan solament poden ser imposades per aquest organisme i per la secretaria d'estat de telecomunicacions del govern espanyol, però no pas pels governs autonòmics. La resolució (pdf), que és la resposta a una pregunta feta per l'empresa Radiodifusión Digital SL, l'ha incorporada Acció Cultural del País Valencià (ACPV) al recurs contra les sancions del Consell, presentat al Tribunal Superior de Justícia valencià i al Tribunal Suprem.

Segons ACPV, l'actuació del president Camps contra ACPV i el tancament dels repetidors no té fonament legal, i espera que així ho dictin el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia. Això no obstant, l'entitat no creu que aquests recursos es resolguin abans d'un any.

Lamentablement, la norma aprovada i aplicada per la la Generalitat, per més que vulneri l'exercici de les competències, és vigent i, per tant, ACPV no pot tornar a obrir els repetidors sense exposar-se a més multes, que únicament es retirarien després d?un llarg i costós procés legal. Per la mateixa raó, són exigibles les multes ja imposades, que sumen 600.000? més interessos, que s'han d?abonar el 20 de març.

http://www.vila…sions-tv3.html
El Consell considera TV3 un ?tema menor? en la reunió de Camps i Mas
Sánchez de León qüestiona les crítiques del govern de Catalunya al tancament de les emissions del canal
Considera que és una qüestió que sols interessa a ?2.000 o 3.000 persones?
25/02/11 15:30 - València - Redaccióe

Notícies relacionades

* El PSOE denúncia a la CE l'apagada de TV3 al País Valencià
* El PP haurà de pronunciar-se a les Corts sobre la ILP per TV3
* Castelló demana TV3

Lluny de fer un esforç de conciliació i entesa, la consellera portaveu, Paula Sánchez de León, ha tirat més llenya al foc en el conflicte de TV3. De León ha assegurat que el tema és de menor importància i que ?no està a l'altura? per a ser tractat en la reunió que matindran el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i el seu homòleg català, Artur Mas el pròxim 20 d'abril. ?És un tema que sols interessa a 2.000 o 3.000 persones?, ha subratllat la consellera.

A més, la representat del consell ha assegurat que el govern català ?no està autoritzat per a criticar el cessament de les emissions? i ha assegurat que ?s'està fent molt demagògia?, en al·lusió a les protestes de tot tipus que ha generat l'apagada del senyal de TV3.

De León ha insistit una vegada més que el tancament de les emissions de TV3 al País València no obeeix a una qüestió política sinó que es tracta d'un tema ?únicament i exclusivament de legalitat?. L a representat popular ha exigit una vegada més un tercer múltiplex perquè les emissions de la cadena catalana puguen ser vistes al territori valencià.

El valencià, prescindible

En la seua compareixença, la popular també ha confirmat l'escàs interés del Consell pel valencià. Sánchez de León ha assegurat que la prioritat del Consell és reordenar l'espai televisiu i fer que tanquen les televisions que emeten il·legalment, com TV3, i que quan aixó s'aconseguisca ja es centraran en l'aplicació de la llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. ?Una vegada estiga definitivament ordenat l'espectre i,totes les televisions que estan emetent amb la llicència preceptiva s'acomoden, poc a poc, s'anirà implementat l'ús de la llengua valenciana per canals de televisions privades?, ha emfatitzat.

http://www.avui…m_campaign=rss
Duran creu que és un error parlar de Països Catalans
El president d'UDC considera que això es fa en contra de la voluntat del poble valencià i beneficia al PP
El líder d'Unió diu que Chacón dedica més temps al debat successori de Zapatero que a governar
25/02/11 19:56 - Barcelona - Redacció

El president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida ha afirmat avui a la seva carta setmanal a la web d'UDC que és un error parlar de ?Països Catalans? en contra de ?la voluntat del poble valencià?.

Duran, però, ha precisat que ni aquest ni altres ?errors polítics respecte a València? que, al seu parer, s'han comès des de Catalunya, no ?justifiquen la política lingüística del PP, del president Camps i fins i tot d'una part del Partit Socialista Valencià?.

El també portaveu de CiU al Congrés dels diputats ha lamentat el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià, però, al mateix temps, ha criticat accions com la dels diputats d'ERC d'ensenyar cartells de rebuig a la Cambra espanyola contra aquesta mesura del govern valencià.

En aquest sentit, el dirigent democratacristià ha assegurat que s'equivoquen aquells qui, com Esquerra o Solidaritat Catalana, busquen implantar-se com a força política a València només per ?uns milers de vots?. Per Duran, l'únic que aconsegueixen és ?restar? vots a les ?posicions catalanistes dels partits valencians? i donar més força al Partit Popular.

Segons el secretari general de la federació nacionalista el Bloc Nacionalista Valencià ?no vol ni sentir parlar? del terme Països Catalans.

Tot i això, Duran i Lleida confia que al final s'imposi ?la racionalitat? perquè TV3 es pugui veure al País Valencià, perquè, segons ha argumentat, València i Catalunya necessiten ?ara com mai? anar ?de bracet per assegurar el futur de l'eix mediterrani?. ?Seria una llàstima que s'aixequessin fronteres en allò que més ens uneix, que són la cultura i la llengua?, ha conclòs.

http://www.avui…m_campaign=rss
La Generalitat valenciana menysté Mas i diu que a la reunió amb Camps no es parlarà de TV3

Diu que 'és un tema que no és a l'altura d'aquestes reunions'

La portaveu de la Generalitat valenciana, Paula Sánchez de León, ha dit avui que el president valencià Francisco Camps, i el seu homòleg català, Artur Mas, tractaran, en la reunió del 20 d'abril, 'aquells temes relacionats amb el benefici, el creixement econòmic i el desenvolupament d'ambdós territoris' i que en cap cas 'es parlarà del tancament de TV3, perquè aquest és un tema que no és a l'altura d'aquestes reunions'.

Sánchez de León ha estat especialment dura en la conferència de premsa i ha deplorat que tant la Generalitat catalana com el parlament hagin criticat el govern valencià per haver forçat el tancament dels repetidors. Ha negat les acusacions de censura i ha dit que 'aquesta és una qüestió estrictament legal' i que 'apel·lar a la llibertat d'expressió és un engany'.

També ha dit, sense tenir en compte els milers de persones que s'han manifestat en diverses poblacions del país, que 'la polèmica sobre TV3 interessa a dues o tres mil persones de la comunitat' i que 'TV3 té una audiència ínfima que no arriba a l'1%'.

El govern català havia dit que la reunió estaria centrada en el projecte del corredor mediterrani, però havia volgut deixar molt clar que s'hi tractaria el tancament de TV3. Avui, el govern català s'ha remès a les afirmacions fetes dimarts pel portaveu del govern, que va dir que no aniran a València 'a fer el milhomes'. 'El tema de TV3 no ha d'impedir l'entesa en altres aspectes impotants', han dit a VilaWeb fonts del govern.

http://www.vila…rlara-tv3.html
El govern valencià admet ara la importància de les emissions de TV3

'Tots volem que es veja TV3, però necessitem un espai', diu el vice-president Rambla

El govern valencià ha concedit ara importància a les emissions de TV3 al País Valencià, després del menyspreu amb què s'hi va referir divendres passat la portaveu del Consell, Paula Sánchez de León. Avui, i amb el ressò de la manifestació multitudinària a Castelló en favor de les emissions (vídeo), el vice-president primer, Vicent Rambla, ha declarat: 'Volem que TV3 es veja, però necessitem un espai'.

Rambla es referia així a la demanda del Consell perquè el govern espanyol li concedeixi un altra canal múltiplex de TDT perquè hi hagi 'un espai', tal com ha dit, per a fer possible la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. 'Continuarem reclamant aquest espai i esperem que s'hi afegisquen tots els que volen que TV3 es veja en la comunitat i, fins i tot, el govern català', ha afegit.

La consideració de Rambla contrasta amb les declaracions que va fer divendres Sánchez de León, segons la qual aquest assumpte no tenia prou alçada per a ser tractat en la reunió entre Francisco Camps i Artur Mas del pròxim 20 d'abril a València. 'Això només interessa a dos mil o tres mil ciutadans', va dir.

En qualsevol cas, Rambla ha insistit que la reunió entre Camps i Mas no s'ha convocat per a parlar de TV3.

http://www.vila…sions-tv3.html
La Universitat de València demana la reposició de les emissions de TV3

El consell de govern universitari ha aprovat un manifest per lamentar i mostrar la seua perplexitat davant el tancament de les emissions

El consell de govern de la Universitat de València (UV) ha aprovat avui per unanimitat un manifest en favor de la reposició de les emisions de TV3 al País Valencià. La UV lamenta i mostra la seua perplexitat davant el tancament de les emissions de TV3, 'conseqüència de les reiterades sancions que el govern de la Generalitat Valenciana ha imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV)'.

El document aprovat pel consell de govern assenyala que 'no es tracta d'una decisió en benefici de la ciutadania, sinó un acte de censura incomprensible que ens empobreix socialment i culturalment'. El manifest conclou: 'Demanem, doncs, la reposició de les emissions de TV3 per tal que 28 anys de normalitat i enriquiment no es vegen interromputs per una decisió que, tot i la seua legalitat, és un contrasentit i un menyspreu a la llengua pròpia dels valencians, la qual necessita sobretot recolzament'.

http://www.vila…sions-tv3.html
Camacho es reunirà amb Camps abans que Mas per mirar de desblocar la situació de TV3

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es reunirà el 17 de març amb el president de la Generaliat Valenciana, Francisco Camps, amb la intenció de desblocar la situació de les emissions de TV3 al País Valencià, tancades des del 17 de febrer. La reunió serà tres dies abans de la trobada prevista entre Camps i el president de la Generalitat catalana, Artur Mas. Camacho ha dit avui que emplaçaria Camps a fer tot el possible perquè TV3 i Canal 9 es puguin veure al País Valencià i al Principat, respectivament, 'en el marc de la legalitat'.

Tot just ahir, el govern valencià va admetre la importància de TV3 després de les paraules de menyspreu de la portaveu, Sánchez de León, que uns dies abans havia dit que el tancament de les emissions només importava a unes dues mil persones i que era prou important com per tractar-se en la reunió entre Camps i Mas. Ahir, i amb el ressò de la manifestació multitudinària a Castelló en favor de les emissions (vídeo), el vice-president primer, Vicent Rambla, deia: 'Volem que TV3 es veja, però necessitem un espai'.

http://www.vila…uacio-tv3.html
Camps ordena ara tancar Gandia TV

El Consell diu que les emissions són il·legals · Tampoc no accepta el consorci de Gandia i Oliva per desenvolupar el canal públic de TDT

La Generalitat Valenciana ha ordenat a l'Ajuntament de Gandia (la Safor) que tanqui les emissions de Gandia Televisió. La conselleria de Justícia ha declarat il·legals les emissions de la televisió pública i ha instat el consistori a 'posar fi' a la programació televisiva'. A més, segons que informa el Levante, mitjançant una resolució de la directora general de Promoció Institucional, el Consell també ha refusat el consorci creat per Gandia i Oliva per tirar endavant el canal públic de TDT.

Després d'aconseguir fer tancar les emissions de TV3 a tot el País valencià, el Consell ha posat ara el punt de mira a Gandia TV, una televisió amb programació de qualitat que emet en català.

Fa uns mesos la Generalitat ja va reclamar a l'Ajuntament de Gandia que aturés les emissions fins que no tingués llicència i va amenaçar amb sancions en cas contrari, però l'ajuntament va decidir continuar emetent.

http://www.vila…gandia-tv.html
Alfred Boix (Gandia TV): 'El Consell vol la foscor informativa al País Valencià'

Entrevista amb el president del consell d'administració de Gandia TV i tinent-batlle de Gandia

El govern de Francisco Camps està decidit a fer servir tots els mecanismes possibles per obligar a tancar les emissions dels canals de televisió que no l'interessen. Després d'haver forçat el tancament de TV3 a tot el País Valencià, ahir va fer arribar una circular a la televisió pública municipal Gandia TV, que funciona des de fa més de vint anys, ordenant-li la fi de les emissions. En aquesta entrevista, el tinent-batlle de Gandia i president del consell d'administració de Gandia TV, Alfred Boix (PSPV Gandia), parla de l'obsessió del govern valencià de controlar l'espai radioelèctric i assegura que no té gens la intenció de tancar les emissions.

De primer TV3 i ara Gandia TV...

Mire, el Consell no tanca TVE, Cuatro, Tele 5 i La Sexta perquè no pot. Vol que ningú no conte açò que passa ací. El Consell vol la foscor informativa al País Valencià. Acció Cultural ha fet un esforç molt important perquè els ciutadans pogueren exercir el dret d'informació i de llibertat d'expressió. I t'ho dic jo, que no mirava TV3 i no n'era usuari. Però vull poder exercir eixe dret. Jo i els meus veïns hem de poder triar. Ara som menys lliures. I això és molt greu.


Què els ha dit exactament el Consell?

Ens ha fet arribar una circular. És important de fer notar que no és una resolució administrativa, sinó una circular, que ens recorda que la nostra emissió té un caràcter no legal. La nostra resposta és molt senzilla: li demanem que fonamente eixa afirmació.


Quina és la situació jurídica ara, després de vint-i-cinc anys d'emissions, de Gandia TV?

Emetem a través d'una freqüència pública. Eixa freqüència, l'ha d'ocupar per llei un consorci públic, que ha de ser format pels municipis de Gandia, Oliva i Tavernes. Gandia i Oliva ja han fet els deures, però Tavernes, governat amb majoria absoluta pel PP, s'ha negat a constituir-lo. Aleshores vam fer un canvi estatutari perquè el consorci es poguera formar igualment sense Tavernes, deixant-los en tot moment la porta oberta, i les claus de la porta, perquè els ciutadans de la comarca pogueren exercir el dret d'informació. Vam comunicar oficialment la modificació dels estatuts i els motius que van motivar-la al Consell. I ni Tavernes ni la Generalitat no han fet encara cap al·legació formal. L'única cosa que tenim és aquesta circular que ens diu que deixem d'emetre invocant el blocatge que fa el PP des de l'Ajuntament de Tavernes. Això passa perquè han fet una legislació nefasta, al servei dels interessos partidistes, perquè volen que l'única televisió pública siga Canal 9, controlada per ells.


Per tant, el Consell ha fet una legislació a mida?

Exacte. Nosaltres considerem que és una instrumentalització política absoluta de la llei que impedix el dret d'informació a través d'un canal de televisió públic. Això sí, ens trobem en un punt d'indefensió, d'assetjament i de persecució important.


En canvi, Safor Televisió, un nou canal de TDT, es presentarà divendres...

L'adjudicació d'aquesta freqüència, és de Comarques Centrals, que, segons que sembla, ha arribat a un conveni per a cedir la gestió dels continguts a Ràdio Gandia, que és la Cadena SER. Però això no ens afecta, perquè són les adjudicacions de TDT per a emissions privades. Nosaltres ocupem la freqüència destinada a televisions públiques, on ara per ara no hi ha concurrència, som els únics. Si tanquem, no hi ha res en eixe espai.


Sembla una obsessió...

Sí, clarament. I és encara més greu perquè una de les adjudicacions privades s'ha donat al portaveu del Partit Popular a l'ajuntament, a través d'empresaris. El Consell és capaç de blocar l'exercici del servei públic en favor dels interessos privats d'un portaveu del Partit Popular. És d'una gravetat extrema. Pense que aquest empresari testaferro del PP ja deia, abans de les adjudicacions, que li la donarien, i va fer tota la inversió tècnica abans de saber el resultat del concurs. I anunciava: 'Pròxima emissió en TDT...' És lamentable.


I què farà Gandia TV?

Continuar emetent, com hem fet sempre. De cap manera no tenim intenció de tancar. Gandia TV té una llarga història de més de vint-i-cinc anys de televisió pública de qualitat i té un rol fonamental en la dinamització cultural del territori i en el dret d'informació de tots els ciutadans de la Safor. El PP s'agarra al blocatge que fan uns pocs per a controlar l'espai radioelèctric. És un abús de poder. I ens rebel·lem contra això.

http://www.vila…-valencia.html
Crida al consens per l'ensenyament plurilingüe en la VIII Nit d'Escola Valenciana

Babalà Club de Canal9 no ha acudit a recollir el premi conjunt amb el Club Super3 de TV3

La VIII Nit d'Escola Valenciana ha esdevingut un homenatge a Enric Valor, en el centenari del seu naixement, i una crida al consens per l'ensenyament plurilingüe. En aquest sentit, el president de l'entitat, Vicent Moreno, ha defensat l'ensenyament en valencia? com la millor via per assolir el plurilingu?isme: 'El valencia? no e?s cap problema per assolir el plurilingu?isme, tot el contrari: l?ensenyament en valencia? e?s l?u?nic que capacita en les dues llengu?es oficials i facilita l'aprenentatge de dues llengu?es estrangeres'.

'L?ensenyament en valencia? e?s sino?nim de qualitat. Volem que els alumnes dominen equitativament valencia? i castella?, i funcionalment dues llengu?es me?s. L?ensenyament en valencia? e?s la resposta. L?ensenyament en valencia? evita excloure cap llengua en la compete?ncia final de l?alumnat.' ha dit Moreno en el seu discurs.

El betlem alcoià del Tirisiti, el Super 3 i el BabaClub, Empar Granell i Francesc de Paula Burguera, guardonats

Els guardonats d'enguany han estat el Super3 (TVC) i BabaClub (RTVV), que no ha acudit a recollir el premi, pel foment de l'ús social de la llengua; la mestra i activista Empar Granell, per la seva trajectòria personal de compromís amb el territori; el betlem alcoià del Tirisiti, pel valor històric i antropològic inqüestionable que té; i Francesc de Paula Burguera, per la seua rica trajectòria política, periodística i literària.

Me?s de 600 assistents han omplit de gom a gom el teatre Calderon d'Alcoi, entre els quals els ma?xims dirigents sindicals, representants de me?s de 50 entitats ci?viques, alts responsables de totes les formacions poli?tiques, representants dels ajuntaments on se celebren trobades enguany, responsables de totes les universitats pu?bliques, de l'AVL i el CVC, entre molts altres.

Enguany s'acompleix el centenari del naixement d'Enric Valor. Escola Valenciana ha volgut homenatjar i difondre l'obra de l'autor de Castalla i el punt de partida ha estat la VIII Nit d'Escola Valenciana. Amb aquest propo?sit, la companyia La Dependent ha coordinat l'espectacle de la Nit, dedicat a l'escriptor, que ha estat condui?t per la periodista alcoiana Reis Juan i en el qual han actuat els grups musicals Arthur Caravan i Vol de Nu?vol, que han comptat amb les coreografies del grup de dansa Guawasi.

http://www.vila…alenciana.html
Un col·lectiu de dones diu 'prou' a Camps

Presenten un manifest per denunciar 'la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d'expressió, d'informació i d'educació'

El col·lectiu 'Les Dones diem Prou a Camps' ha presentat aquest migdia un manifest (pdf) al Centre Octubre de Cultura Contemporània de València per reclamar el dret de viure en una societat elevada culturalment i denunciar la manera de fer política de Francisco Camps. Inspirat en les protestes femenines contra Berlusconi a Itàlia, el manifest diu 'prou a la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d'expressió, d'informació, d'educació, de tria de model familiar i econòmic'.

El text, signat per diputades com Mònica Oltra (Compromís) o Ana Noguera (PSPV-PSOE), periodistes com Amàlia Garrigós i Reis Juan (Ràdio 9), l'escriptora i periodista Núria Cadenes, l'escriptora Gemma Pasqual, l'actriu Rosanna Pastor i la professora Pura Peris, entre un llistat de centenars de persones, diu prou a 'la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d'expressió, d'informació, d'educació, de tria de model familiar o de model econòmic' i 'a Francisco Camps i al seu govern manipulador, corrupte i censor'.

El col·lectiu afirma que 'aquesta societat no és la que volem per a les nostres filles i fills. Tenen dret a viure en una societat elevada culturalment. Tenen dret a ser lliures a l?hora de triar religió, pensament, estudis. Tenen dret a ser un poc més feliços que els qui els hem precedit i vostè ho impedeix amb les seues males maneres de fer política.'

'No sap com costa educar quan el model que hi ha al davant és el seu. Sabem que hem de recuperar valors com l'honradesa, l'honestedat, la cultura, el refinament, la generositat, la cooperació. Valors oposats al que vostè i el seu consell practica a diari', adverteix el col·lectiu al president Camps.

La periodista Reis Juan ha convidat avui en conferència de premsa la classe política a treballar en conjunt per fomentar un canvi polític al País Valencià. 'Açò és un exemple que gent que milita en partits diferents, de procedències econòmiques, culturals i socials absolutament diferents, quan volen posar-li solució a un problema a una situació d'emergència, es pot. Es pot intentar i la nostra classe política està obligada a intentar-ho', ha subratllat.

A més, adverteixen a Camps: 'Li ho diem clar i alt senyor Camps, en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià. I no prenga la força de les dones com una actitud anodina i sense importància. El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat! Diem PROU!'

http://www.vila…rou-camps.html
València

Un grup de joves reivindica a la mascletà el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià

Una gran pancarta amb el lema "Volem TV3" s'ha pogut veure aquest dijous al migdia a la mascletà que s'ha fet a la plaça de l'ajuntament de València que aquests dies celebra les Falles. La pancarta, l'han desplegat un grup de Joves d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV). El grup també prepara altres actes per demanar el retorn de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià després que ara fa un mes ACPV decidís apagar els repetidors que donaven el senyal de Televisió de Catalunya per les amenaces de multes del govern de Francisco Camps.

Les Falles de València han estat tradicionalment una oportunitat per a la crítica i la reivindicació. I un grup de joves d'Acció Cultural al País Valencià no han volgut deixar passar l'oportunitat per reclamar el retorn de les emissions dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià.

Ho han fet aquest dijous al migdia a la plaça de l'ajuntament de València en una de les tradicionals mascletàs que precedeixen la cremà de les Falles. Els joves han desplegat durant cinc minuts per sobre dels seus caps una gran pancarta amb el lema "Volem TV3".

La protesta és una de les moltes que s'ha fet des que el 17 de febrer ACPV va decidir tancar els repetidors que permetien veure TV3 a terres valencianes. Ho van fer les amenaces de multes del govern valencià, que ja havia imposat a l'associació sancions per valor de més de 700.000 euros.

L'entitat també prepara altres actes de protesta, com una manifestació pel 16 d'abril que acabarà amb un concert de Lluís Llach.

http://www.3cat…-Pais-Valencia
València promet que TV3 serà "la primera" que es veurà quan es pugui tècnicament

València ha promès que TV3 serà "la primera" que es veurà quan es pugui tècnicament. El vicepresident primer del Consell i conseller d'Indústria, Vicente Rambla, s'ha compromès en una reunió amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que TV3 serà "la primera" televisió que es podrà veure al País Valencià quan n'hi hagi la possibilitat des del punt de vista tècnic, i ha reclamat reciprocitat.

"Quan tinguem la possibilitat des del punt de vista tècnic que es pugui veure alguna una altra televisió a la Comunitat Valenciana, aquesta serà la televisió de Catalunya", ha assegurat després de la reunió amb Camacho. Alhora, ha apel·lat que hi hagi una "correcta reciprocitat" i es pugui veure Canal 9 a Catalunya.

El vicepresident ha insistit que la Generalitat "no ha tancat les emissions públiques il·legals" de TV3, tot i que referint-se a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha destacat que han decidit no continuar projectant o contribuint a les esmentades emissions.

Per la seva banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha celebrat el compromís de Rambla, i l'ha qualificat de pas previ "important" a la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, al seu homòleg valencià, Francisco Camps, el 20 d'abril.

Camacho s'ha mostrat convençuda que pel quan els mitjans tècnics possibilitin aquesta reciprocitat "en el marc de la legalitat" TV3 serà la primera que es veurà, i que seria necessari un nou múltiplex, i ha lamentat la falta de voluntat del govern espanyol en aquest sentit.

http://www.3cat…ui-tecnicament
LLUÍS LLACH CANTARÀ EN LA MANIFESTACIÓ DEL 16 D'ABRIL A VALÈNCIA PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ I EN SOLIDARITAT AMB ACCIÓ CULTURAL

Carles Santos obrirà la manifestació

El març de 2007 Lluís Llach va fer el seu darrer concert. Quatre anys més tard, però, tornarà a cantar: la situació excepcional que pateix la llibertat d?expressió, la llengua catalana i Acció Cultural del País Valencià, a causa de la política antivalenciana del Govern de Francisco Camps és el motiu.

L?actuació de Llach tindrà lloc en la manifestació del proper dissabte 16 d?abril a València i, per tant, a l?aire lliure, i serà una oportunitat única de sentir al cantant de Verges, que no té previst de fer cap altra actuació musical més.

D?altra banda, el músic de Vinaròs Carles Santos obrirà l?esmentada manifestació, dirigint una banda de música, també com a mostra de suport a la llibertat d?expressió i a Acció Cultural. La participació de Santos pretén donar-li un caràcter festiu a la convocatòria, malgrat la gravetat dels motius que la provoquen, i animar així als valencians i valencianes a participar-hi.

D?aquesta manera, amb aquesta doble adhesió dels dos coneguts artistes, la manifestació del 16 d?abril esdevé una mobilització de caràcter excepcional, donada la creixent degradació de la situació política que pateix el País Valencià i la preocupació que aquesta crea entre sectors creixents de la societat valenciana, i vol ser un crit d?alerta a favor de TV3, la llengua, l?ensenyament i el treball, així com a favor d?un projecte de País Valencià favorable als interessos de la majoria dels valencians.

http://www.acpv…-valencia.html
Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!

València es prepara per a una mobilització històrica per TV3, la llengua i la transparència

Lluís Llach actuarà al final de la manifestació d'ACPV, que comença a les sis de la vesprada · La manifestació d'avui culmina totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra l'aturada de les emissions de TV3 al País Valencià

'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que avui recorrerà València, organitzada per Acció Cultural del País Valencià. La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart (mapa), és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, en record de la derrota de la batalla d'Almansa del 1707, i culmina totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià.

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i al final hi haurà l'actuació de Feliu Ventura, i l'actriu Pepa López llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l'esperada actuació a la plaça de les Amèriques de Lluís Llach, que trenca, excepcionalment, la retirada d'ara fa quatre anys. Llach ha precisat que el concert era una 'manera concreta de militar avui en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era una tornada a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

ACPV fa saber que l'Ajuntament de València ha posat traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, insisteix que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

La manifestació també 'recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori', com explica ACPV. Per això s'han adherit a la convocatòria els sindicats Comissions Obreres, UGT i Intersindical Valenciana, i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal i el Col·lectiu contra la Corrupció.

Campanya econòmica de suport a ACPV

Arran del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, s'han fet una setantena de concentracions i marxes, una colla d'ajuntaments han aprovat sengles mocions, i hi ha hagut una potent mobilització a la xarxa.

ACPV recorda que fa 'més de quatre anys que hi ha persecució econòmica i política del govern de Francisco Camps' contra l'entitat, des que el 2007 es va obrir el primer expedient administratiu. Per això, després de la manifestació del dia 16, ACPV continuarà la campanya de recollida de diners per a pagar la multa de 800.000 euros perquè, si no es paga, s'embargaran els comptes i els béns de l'entitat.

http://www.vila…sparencia.html
El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3

Més de 80.000 persones recorren els carrers de València amb el lema 'Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència' · Lluís Llach actua al final de la manifestació d'ACPV dalt d'un camió escenari pels obstacles de les autoritats

Més de vuitanta mil persones, segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es van manifestar ahir a València amb el lema 'Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència', en la tradicional manifestació del 25 d'Abril, aniversari de la derrota d'Almansa de 1707. Va encapçalar la manifestació l'artista Carles Santos, dirigint una banda de música i una pancarta amb representants de la societat civil i el món de la política del País Valencià i Catalunya. L'acte final, el van protagonitzar el cantant Feliu Ventura, amb dues cançons; l'actriu Pepa López, que va llegir el manifest, i el cantant Lluís Llach, que va interpretar tres temes (vídeo) quatre anys després de la seva retirada.

Els crits en favor de les emissions de TV3 al País Valencià i en contra del govern que presideix el popular Francisco Camps van ser omnipresents en una de les manifestacions més multitudinàries d'aquests últims anys i amb gran presència de representants dels principals sindicats del País Valencià (UGT-PV, Comissions Obreres i Intersindical Valenciana), de partits polítics (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Esquerra Unida del Poble Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Reagrupament del Pais Valencià i Solidaritat) i del món cultural de tots els territoris de parla catalana, com la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Manifest

Al final de manifestació, als peus de les Torres de Serrans, l'actriu Pepa López va llegir un manifest en què es criticava el tancament de TV3 relacionant-lo amb la 'rancúnia antivalenciana' del govern de Camps i en la voluntat de convertir el País Valencià 'en una mala còpia de Castella' i 'una platja bruta i trista al servei de Madrid'.

El text denuncia l'obsessió pel control dels mitjans de comunicació, el silenci de veus que neguen la reverència i una televisió que 'obre la llengua del país al món amb naturalitat i rigor'. ACPV també considera que el tancament de TV3 vol distreure l'atenció dels casos de corrupció que amenacen el govern valencià. 'Ens han tancat TV3, però la tornarem a obrir', continua el manifest, i alerta que ara l'obsessió del govern Camps és tancar ACPV amb multes en una ofensiva començada fa quatre anys. El manifest recorda la resistència de l'entitat amb manifestacions, concentracions, pronunciaments institucionals i el suport de molts valencians.

'Avui hem vingut fins a aquestes torres de Serrans, obertes a la ciutat i tancades al mal d'Almansa, per dir ben alt i ben clar, en el nostre català de València, que no ens tancaran', continua el text.

Concert de Lluís Llach

El manifest es tanca recordant les paraules de Lluís Llach en el seu darrer concert, quan va criticar la situació de TV3 al País Valencià. 'Vinguts del nord i del sud, de Barcelona, Perpinyà o Mallorca, de Fraga, Eivissa o Alacant, cadascun de nosaltres assumim els mots d'en Lluís: 'El País Valencià és el meu país'. Visca el País Valencià!'

El cantant va interpretar després de Feliu Ventura tres cançons (fotos i vídeo de l'actuació). Abans, havia precisat que el concert era una 'manera concreta de militar en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era una tornada a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

ACPV va fer saber que l'Ajuntament de València i la Diputació de València havien posat traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, va insistir que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Camps i Mubàrak

El president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, va comparar al final de la manifestació Camps amb Mubàrak, afirmant que l'ambient que s'havia viscut dissabte era semblant al de la plaça Tahrir del Caire, per la defensa de la 'llibertat d'expressió i de la llibertat a seques'. Climent es preguntava com era que 'un govern demòcrata nega la plaça de bous per a fer una actuació o fa actuar un cantant com Lluís Llach dalt d'un camió perquè li nega el dret a un simple entarimat'. Per Climent, Camps hauria de rectificar.

Campanya econòmica de suport a ACPV

La manifestació culmina les reivindicacions en favor de les emissions de TV3 des que el 17 de febrer ACPV es va veure obligada a tallar el senyal. L'entitat va adoptar la decisió per no poder afrontar una modificació legislativa que imposava multes de 60.000 euros quinzenals en cas de continuar emetent. Arran del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, s'han fet desenes de mobilitzacions i actes, una colla d'ajuntaments han aprovat sengles mocions, i hi ha hagut una potent mobilització a la xarxa.

L'entitat recorda que fa 'més de quatre anys que hi ha persecució econòmica i política del govern de Francisco Camps' contra l'entitat, des que el 2007 es va obrir el primer expedient administratiu. Per això, després de la manifestació d'ahir, ACPV continua la campanya de recollida de diners per a pagar la multa de 800.000 euros perquè, si no es paga, s'embargaran els comptes i els béns de l'entitat.

http://www.vila…favor-tv3.html
Acció Cultural paga la primera de les tres multes pels repetidors de TV3

L'entitat ha recollit, a dia d'avui, 145 mil euros de donacions ciutadanes i n'ha pagat 130 mil a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha pagat la primera de les tres multes que li va imposar la Generalitat Valenciana per l'emissió del senyal de TV3 amb repetidors propis. El cost d'aquesta multa és de cent trenta mil euros i encara resten per pagar sis-cents setanta mil euros en concepte de dues multes més, els corresponents interessos i el 20% de recàrrec per no haver pogut pagar dins del termini de pagament dit voluntari. En total, vuit-cents mil euros.

La campanya de recollida de diners per pagar les multes ja ha recaptat cent quaranta-cinc mil euros. ACPV ha editat un àlbum fotogràfic per commemorar l?èxit de la manifestació del passat 16 d'abril amb les imatges realitzades per participants en aquella mobilització. L'àlbum, editat en format virtual, es pot aconseguir en la web d?ACPV amb una donació simbòlica de tres euros, que aniran destinats a pagar les multes

http://www.vila…idors-tv3.html
Internet, solidària amb Acció Cultural del País Valencià

Uns quants mitjans de comunicació publiquem avui un editorial conjunt cridant els internautes perquè ajudin a pagar les multes per TV3

Alguns mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb, El Temps, Avui, el Punt, El 9 Nou i Diari de Balears, publiquem avui un editorial conjunt de suport a Acció Cultural del País Valencià i, seguint la crida feta per Òmnium, Obra Cultural Balear i la Fundació puntcat, invitant els internautes a fer una donació solidària per contribuir a pagar les multes imposades a ACPV per haver distribuït el senyal de TV3 al País Valencià.

Aquest editorial conjunt té un ampli ressó entre els blocaires, molts dels quals el reprodueixen, com és el cas de Chào ông Viêt Nam, Gemma Pasqual Escrivà, Des de Llíria cap a Ítaca, Francesc Vila, Camins d'independència.

El 28 d?abril proppassat Acció Cultural del País Valencià va pagar 130.000 euros a la Conselleria d?Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes que li ha imposat la Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià, i que pugen a uns 800.000 euros (tenint en compte que són dues multes que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents i el 20% de recàrrec per no haver pogut en el termini de pagament 'voluntari').

Segons ACPV, aquests 130.000 euros són de donacions d'individus, col·lectivitats i organitzacions en resposta a 'la crida per a encarar col·lectivament una multa injusta i absolutament desproporcionada'. Segons l'entitat, aquestes multes 'només pretenen ofegar econòmicament la nostra entitat, en vist que, aquests darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a què ens ha sotmès el govern del president Camps'.

http://www.vila…-valencia.html
Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

11.05.2011

El 17 de febrer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a suspendre les emissions de TV3 al País Valencià, després de vint-i-sis anys. En tots aquests anys TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normal al País Valencià, i s'hi havia distingit per la qualitat i com una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, d'obrir un seguit d?expedients administratius contra l?entitat responsable d?aquestes emissions, Acció Cultural, que s?ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El mes d?octubre de l'any passat ACPV ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara n'ha de pagar dues més, que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n?ha pagats 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre, la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Durant aquests quatre anys Acció Cultural ha coordinat l?amplíssim suport a TV3 de País Valencià, fins a l?èxit de la manifestació de València del 16 d?abril proppassat. També cal recordar les 651.650 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense Fronteres' per a legalitzar la recepció de totes les televisions en català al conjunt del domini lingüístic, i que ara pot entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat al Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l?entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents, si no vol que li embarguin els comptes corrents i béns mobles i immobles. En aquesta greu situació, el nostre deure és de contribuir a pagar col·lectivament una multa que, en realitat, castiga tots els qui creiem en la pluralitat informativa i en la llibertat d?expressió. Per això, avui uns quants mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural. De la mateixa manera que junts vam aconseguir les 651.650 signatures per la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per a assegurar la continuïtat d?Acció Cultural.

http://www.vila….cat/editorial
Tres mesos sense senyal de TV3 al País Valencià

ACPV ha convocat avui una concentració a la Plaça Manises de València a les set del vespre

Una concentració convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) aquest vespre (a les 19.00) servirà per tornar a reivindicar l'emissió de TV3 tres mesos després que l'entitat es veiés obligada a tancar-ne els repetidors. Des del 17 de febrer, dia del tancament, s'han produït més de setanta concentracions i manifestacions arreu dels Països Catalans que culminaren en la gran manifestació del 16 d'abril (vídeo).

Internet, solidària amb ACPV

Dimecres de la setmana passada, alguns mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb, El Temps, Avui, el Punt, El 9 Nou, Directe.cat i Diari de Balears, van publicar un editorial conjunt de suport a ACPV i, seguint la crida feta per Òmnium, Obra Cultural Balear i la Fundació puntcat, invitant els internautes a fer una donació solidària per contribuir a pagar les multes imposades a ACPV per haver distribuït el senyal de TV3 al País Valencià.

El 28 d?abril proppassat Acció Cultural va pagar 130.000 euros a la Conselleria d?Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes que li ha imposat la Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià, i que pugen a uns 800.000 euros (tenint en compte que són dues multes que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents i el 20% de recàrrec per no haver pogut en el termini de pagament 'voluntari').

Segons ACPV, aquests 130.000 euros són de donacions d'individus, col·lectivitats i organitzacions en resposta a 'la crida per a encarar col·lectivament una multa injusta i absolutament desproporcionada'. Segons l'entitat, aquestes multes 'només pretenen ofegar econòmicament la nostra entitat, en vist que, aquests darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a què ens ha sotmès el govern del president Camps'.

http://www.vila…-valencia.html
La concentració per TV3 a València aplega centenars de manifestants

Avui fa tres mesos de l'apagada de TV3 al País Valencià · Toni Gisbert: 'Hem arribat a sensibilitzar sectors afins al PP'

La concentració convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) aquest vespre ha aplegat centenars de manifestants per tornar a reivindicar l'emissió de TV3 tres mesos després que l'entitat es veiés obligada a tancar-ne els repetidors. Des del 17 de febrer, dia del tancament, s'han fet més de setanta concentracions i manifestacions arreu dels Països Catalans que culminaren en la gran manifestació del 16 d'abril (vídeo). Els actes serveixen també per continuar la recollida de donacions per pagar les multes imposades a ACPV. A la concentració d'avui hi han participat entitats de la societat civil com Ca Revolta i la Plataforma Salvem el Cabanyal, entre més.

'Si aconseguim superar la multa, tenim expectatives realistes de poder resoldre el problema i aconseguir la reciprocitat de TV3'. Així és com el coordinador d'Acció Cultural (ACPV), Toni Gisbert, encara el futur pròxim, ara que fa tres mesos que es va fer efectiu el tancament de TV3 al País Valencià. Gisbert destaca a VilaWeb l'ampli suport de la societat valenciana i el fet d'haver arribat a incidir a sectors molt afins al PP.

És el cas, per exemple, del president de la patronal hotelera de Benidorm Hosbec, Antonio Mayor, que va anar a la manifestació multitudinària de València del 16 d'abril passat contra el tancament de TV3. 'Hem demostrat que la mobilització podia arribar a sectors socials que fa un temps no eren tan sensibles a aquest tema, sectors afins al PP. Totes les institucions del PP de Castelló s'han manifestat contra el tancament de TV3, amb una moció aprovada a la Diputació, i també hi ha hagut malestar dins del PP de València. S'ha arribat a sectors polítics i socials que són pròxims al PP, però que no estan d'acord amb l'apagada de TV3', ha explicat Gisbert.

El coordinador d'ACPV vol anar pas a pas, per poder pagar la multa, primer, i per encarar políticament i jurídica la represa de les emissions: 'Ara l'objectiu és rendibilitzar aquesta mobilització social i poder pagar la multa. En poc més d'un mes hem aconseguit recollir 200.000 euros, que ja hem pagat en concepte de multa. Encara podem aconseguir força més donacions. El mes de maig i el juny continuarem recollint-ne i, a més, ara començarem la campanya d'aportacions lligades a l'art. Hem parlat amb artistes, com Tàpies, Barceló i Alfaro, perquè col·laborin en la recollida de fons i ja en tenim una seixantena. Confiem que amb tot plegat podrem pagar la multa, perquè corre perill el futur de l'entitat'.

El paper del govern català

Sobre el paper que ha de tenir en aquest conflicte la Generalitat de Catalunya, Gisbert diu que hauria d'intentar obrir una via de diàleg amb el Consell. 'Perquè Camps està cada vegada més aïllat i és previsible que tendisca a exagerar els trets autoritaris. Això farà cada vegada més impossible que hi haja un diàleg fluid. El govern català té una certa obligació d'intentar la negociació, però veig complicat que arribe a cap mena d'acord'. I reclama suport, quan escaigui, a la ILP Televisió Sense Fronteres: 'Sí que pot donar suport i fer pressió amb el tema de la ILP, entre altres coses perquè disposa d'un coixí de suport polític, amb l'aprovació al parlament de la moció de suport. Ací el govern de Catalunya hauria d'actuar amb coherència.

Internet, solidària amb ACPV

Dimecres passat, alguns mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb, El Temps, Avui, el Punt, El 9 Nou, Directe.cat i Diari de Balears, van publicar un editorial conjunt de suport a ACPV, seguint la crida feta per Òmnium, Obra Cultural Balear i la Fundació puntcat, invitant els internautes a fer una donació solidària per a contribuir a pagar les multes imposades a ACPV per haver distribuït el senyal de TV3 al País Valencià.

El 28 d?abril proppassat Acció Cultural va pagar 130.000 euros a la Conselleria d?Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes que li ha imposat la Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià, i que pugen a uns 800.000 euros (tenint en compte que són dues multes que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents i el 20% de recàrrec per no haver-les pogut abonar en el termini de pagament 'voluntari').

Segons ACPV, aquests 130.000 euros són de donacions d'individus, col·lectivitats i organitzacions en resposta a 'la crida per a encarar col·lectivament una multa injusta i absolutament desproporcionada'. Segons l'entitat, aquestes multes 'només pretenen ofegar econòmicament la nostra entitat, en vista que, aquests darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a què ens ha sotmès el govern del president Camps'.

http://www.vila…ifestants.html
ACPV reclama al govern espanyol que garanteixi les emissions de TV3 al País Valencià

Entesa, CiU i PP demanen a l'executiu un nou múltiplex que faci viable la reciprocitat

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, i l'advocadessa de l'entitat, Mercè Teodoro, han comparegut al senat espanyol, a petició de l'Entesa Catalana de Progrés, per presentar i explicar la Iniciativa Legislativa Popular 'Televisió sense fronteres', avalada per 651.650 signatures. Climent ha demanat als governs valencià i espanyol que facin possible la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 al País Valencià i Catalunya, i ha dit que ACPV tenia 'grans expectatives' al respecte, ja que 'en ple segle XXI ningú no entén que es posin tanques a la comunicació'.

Climent ha explicat que la ILP ha de permetre que 'no es repeteixi' la situació actual i que tots els territoris que comparteixen llengua, sigui el català, gallec o basc, puguin compartir també les emissions de les seves televisions públiques. 'En definitiva', deia a VilaWeb el portaveu d'ACPV, 'aquest projecte de llei reclama i implica una primera reforma del model d'estat, ni que siga petita, perquè insta al reconeixement de la realitat plurilingüística i pluricultural de l'estat'.

Climent ha defensat que els poder públics no impedeixin l'oferta comunicativa en la llengua pròpia i ha fet referència a les nombroses mobilitzacions contra el tancament dels repetidors de TV3 i a moviments com el de Sense senyal. Per la seva banda, Mercè Teodoro ha reclamat que s'apliquin els drets que recull la Carta Europea de les llengües regionals i minoritàries (pdf), de manera que si els governs autonòmics no es posaven d'acord, calia que el govern estatal hi intervingués i hi posés remei. Per aquest motiu, segons Teodoro, el govern espanyol hauria de preveure un nou múltiplex per tal de garantir els drets dels ciutadans.

Els dos representants d'ACPV han comparegut a petició de l'Entesa Catalana de Progrés. El senador d'Esquerra Miquel Bofill ha insistit que la Generalitat Valenciana podia fer possible sense problemes la reciprocitat però que donava excuses per allargar la situació actual, en què 'no es respecta el dret dels valencians a rebre TV3'. Per això ha dit que la concessió d'un nou multiplex hauria d'anar condicionada de fer possible la reciprocitat. En el mateix sentit s'ha pronunciat la senadora de CiU Coralí Cunyat, que ha recordat que els governs espanyol i valencià justificaven les decisions en base a motius econòmics i tècnics quan en realitat eren marcades per criteris polítics, ja que el primer pot habilitar un nou multiplex i l'altre té espai radioelèctric suficient.
El diputat del PSOE Manuel Hurtado ha donat suport a les peticions de reciprocitat i ha assegurat que el govern valencià hauria de fer passos endavant per fer-la possible, i no 'tallar la llibertat d'expressió amb multes elevadíssimes'. Tanmateix, considera que la solució del conflicte no és pas un nou multiplex, sinó que aquesta ha de passar per un acord entre els dos governs que 'busquin les vies de l'entesa i es posin d'acord'.

Finalment, el diputat del PP José María Chiquillo ha justificat l'actitud del govern valencià i ha afirmat que l'executiu de Camps només s'havia limitat a 'aplicar' l'ordenament jurídic. Ha insistit que no hi havia cap ànim polític sinó 'l'exercici d'una potestat sancionadora'. A més, ha reiterat que el Ministeri d'Indústria hauria d'habilitar el tercer múltiplex per al País Valencià, cosa que faria 'tècnicament viable' la reciprocitat.

http://www.vila…-valencia.html
El PP tanca Gandia TV 'temporalment'

El consell d'administració de la televisió pública local justifica la decisió per motius legals perquè cal crear un consorci comarcal de gestió · L'ajuntament diu que és inviable econòmicament

El nou batlle de Gandia, Arturo Torró (PP), estrena el càrrec amb un tancament que ja havia intentat la Generalitat, el de Gandia TV. La televisió pública local ha suspès 'temporalment' l'emissió per decisió del consell d'administració, controlat pel PP, que al·lega motius legals. El govern diu que cal esperar a tenir fets els nous estatuts del consorci comarcal amb la incorporació de representants dels ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i Oliva.Al marge d'aquests arguments 'legals', l'ajuntament ha dit que 'és inviable que Gandia pugui pagar el cost d'aquesta televisió, que puja a 1,7 milions d'euros, especialment en temps de crisi'. El govern diu que 'ha decidit de prioritzar les polítiques socials'.

L'oposició ha reaccionat ràpidament al tancament. El representant socialista al consell d'administració de la televisió, Vicent Mascarell, diu que 'no hi ha arguments jurídics ni econòmics que justifiquin el tancament'. Mascarell diu que Gandia TV 'emet exercint el dret d'informar als ciutadans com a ens públic local i valencià, tal com marca la llei'.

Segon intent del PP

A final de 2010, el Consell va provar de tancar Gandia TV amb un ordre de tancament enviat al govern d'aleshores, en mans del PSPV, perquè, segons la Generalitat, el canal no tenia llicència d'emissió per TDT. La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques amenaçava l'ajuntament amb sancions de seixanta mil euros a un milió, en cas que continués emetent.

L'emissió de Gandia TV va ser boicotada també a final de l'any passat per interferències d'un senyal 'pirata' que, segons el govern local, s'emetia des de Tele 7, la televisió dirigida per Pepe Codina, un home pròxim al dirigent del PP i actual batlle de Gandia, Arturo Torró.

http://www.vila…poralment.html
Tancant Gandia TV s'han carregat vint-i-sis anys de televisió de qualitat

Els treballadors han convocat una concetració contra la decisió del nou batlle Arturo Torró (PP) · El govern local justifica la decisió per motius legals perquè cal crear un consorci comarcal de gestió

'És una llàstima perquè d'un dia per l'altre s'han carregat vint-i-sis anys d'història de televisió de qualitat, amb sensibilitat pels moviments cívics i la terra' explica Ferran Millet, un dels treballadors de Gandia TV. El nou batlle de Gandia, Arturo Torró (PP), estrena el càrrec amb el tancament d'aquesta històrica televisió local, tancament que ja havia intentat la Generalitat. Els treballadors han convocat una concentració de protesta a les 20 h a la plaça Major de Gandia amb el lema 'Sí a la televisió pública de Gandia'.'Aquesta televisió es nutria dels directes d'actes socials i culturals que fem aquí: actes esportius, teatrals, recitals de cantautors... Una meravella que s'han carregat. Una causa que semblava impossible i era possible, fins fa poc' diu Millet. Gandia TV és una televisió més antiga que Canal 9. Oferia una programació completament en català i amb una forta presència de cultura valenciana, amb moltes actuacions de grups del país. Gandia TV comptava amb convenis i col·laboracions directes amb TV3 i Info TV. No hi ha dades recents d'audiència, però l'última enquesta, feta fa cinc anys, donava a la televisió local el 75% del públic.

La fi de les emissions

Gandia TV ha suspès 'temporalment' l'emissió per decisió del consell d'administració, controlat pel PP, que al·lega motius legals. El govern diu que cal esperar a tenir fets els nous estatuts del consorci comarcal, amb la incorporació de representants dels ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i Oliva.

Al marge d'aquests arguments 'legals', l'ajuntament ha dit que 'és inviable que Gandia pugui pagar el cost d'aquesta televisió, que puja a 1,7 milions d'euros, especialment en temps de crisi'. El govern diu que 'ha decidit de prioritzar les polítiques socials'.

En el comunicat de premsa oficial, el PP diu que ha parlat amb els treballadors afectats pel tancament, però els periodistes de Gandia TV denuncien que això és fals. El tancament de Gandia TV no era al programa electoral del PP i durant la campanya electoral, quan els periodistes d'aquesta televisió es mostraven preocupats pel seu futur, el partit els contestava que havien d'estar tranquils, que hi hauria els canvis normals en una televisió pública quan el govern canvia de mans, però que no passaria res més. Ferran Millet, un dels treballadors, explica que 'a la plantilla ens sentim completament impotents. No creiem que recuperin el projecte'.

Els 1,7 milions d'euros als quals fa referència el PP són, en realitat, el cost d'una partida major, la d'iniciatives de comunicació de Gandia, on també hi ha altres activitats de comunicació de l'ajuntament. Gandia TV té un cost d'entre 800.000 i 850.000 euros.

L'oposició ha reaccionat ràpidament al tancament. El representant socialista al consell d'administració de la televisió, Vicent Mascarell, diu que 'no hi ha arguments jurídics ni econòmics que justifiquin el tancament'. Mascarell diu que Gandia TV 'emet exercint el dret d'informar als ciutadans com a ens públic local i valencià, tal com marca la llei'.

La Unió de Periodistes Valencians ha volgut mostrar la seva solidaritat amb els treballadors i, en un missatge a la seva web, considera que el tancament és una 'pèrdua de pluralitat informativa per als ciutadans de la capital de la Safor, així com per als de la resta de la comarca' i 'insta el consistori a replantejar el cessament de les emissions'.

http://www.vila…-qualitat.html
La televisió privada impulsada pel batlle torna a emetre després del tancament de Gandia TV

Tele7-Safor va ser comprada per un grup d'empresaris pròxims a Arturo Torró, que dilluns va ordenar el tancament del canal municipal

Tele7-Safor torna a emetre a Gandia amb continguts de caràcter local després d'haver estat connectada l'últim mes a canals d'informació estatal. La cadena privada propietat d'empresaris pròxims al nou batlle de Gandia, Arturo Torró (PP), reactiva la seva informació local pocs dies després del tancament de Gandia TV, el canal municipal, a instàncies del consell d'administració controlat pel govern local.

Tele7-Safor va deixar d'emetre continguts propis just després de les eleccions municipals del passat 22 de maig, en les quals va ser elegit batlle de Gandia per majoria absoluta Arturo Torró. Els treballadors van ser informats que tenien un mes de vacances abans de recomençar la informació d'àmbit local al juliol.

Unes dues-centes persones van manifestar-se ahir davant l'ajuntament amb l'equip de treballadors de Gandia TV contra el tancament de la televisió municipal. Els representants municipals del PSPV, el Bloc i Els Verds van participar en la protesta. Els concentrats van lamentar que es posi fi a 20 anys d'història de televisió pública a Gandia i van afegir: 'No podem permetre que la feina feta fins ara es perdi perquè Gandia i la Safor han perdut la televisió pública, la de tots, la de sempre, la que ha defensat el valencià'.

http://www.vila…gandia-tv.html
El govern espanyol aixeca finalment el veto a la ILP Televisió Sense Fronteres

Entrarà al congrés en la sessió del 13 de setembre vinent

La ILP Televisió Sense Fronteres, avalada per 651.650 signatures, entrarà al congrés espanyol en la sessió del 13 de setembre vinent perquè se'n voti la presa en consideració. El govern espanyol ha aixecat definitivament el veto a la ILP (resolució del ministeri de Presidència, en PDF) presentada per Acció Cultural del País Valencià, tal i com s'hi va comprometre a començament de mes el ministre Ramon Jáuregui.

La situació es va desblocar el proppassat 5 de juliol, després d'una reunió a Madrid entre Jáuregui i representants d'Acció Cultural, en què també van assistir Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans; Xosé Luis Méndez Ferrín, de la Real Academia Galega, i Xabier Kintana, d'Euskaltzaindia ? Real Academia de la Lengua Vasca.

Aquesta ILP impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques realitzades en les llengües incloses en l'àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. Això suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.

http://www.vila…fronteres.html

P.D.

Com podeu notar... els partits catalans (teòricament els que tindrien que ser "sensibles" al tema) amb representació a Madrid (que és ON es decideix!!!) ni hi eren ni se'ls esperava....
El PP comença el procés per tancar Ràdio i Televisió de Mallorca

Afegeix a darrera hora un punt al ple per agilitzar el procés

L'equip de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha afegit a corre-cuita a l'ordre del dia del consell de Mallorca d'avui una proposta d'acord sobre 'l'inici dels tràmits pertinents per al cessament de les activitats de Ràdio i Televisió de Mallorca'. En aquest punt de l'ordre del dia, el govern diu que el tancament de l'ens és una qüestió 'd'interès públic', i per aquest motiu el punt no ha passat per la comissió informativa. El conseller del PSM, Joan Font, va denunciar ahir aquest moviment i va dir que 'aquesta no és manera de fer les coses'. Els ecosocialistes demanaran al govern que retiri aquest punt. Es pot seguir en directe el ple ací.

La proposta d'acord afegida a l'ordre del dia inclou un extens text que pretén justificar el tancament. L'argument principal que esgrimeix el text és que es tanca la ràdio-televisió 'per evitar una duplicitat de serveis' ja que, segons el text, 'Mallorca disposa de dues ràdios i televisions públiques d'àmbit institucional: l'autonòmica, IB3, i la insular, RTVM'. L'altre argument és que el consell no pot assumir econòmicament l'ens, malgrat RTVM no tingui cap dèficit, fet que impossibilita que s'hi faci un ERO. El text fins i tot arriba a afirmar que RTV Mallorca té un ressò 'mínim'. El text, però, no diu res del cost que tindrà tancar l'ens comunicatiu.

http://www.vila…-mallorca.html
El congrés espanyol debat i vota la presa en consideració de la ILP 'Televisió sense fronteres'

La iniciativa permetria legalitzar l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació als territoris d?una mateixa llengua · El PSOE anuncia que votarà que sí

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense fronteres', impulsada per ACPV, entra avui al congrés espanyol que ha de decidir si la pren en consideració o no. Després d'haver estat vetada durant gairebé un any pel govern espanyol, el PSOE va decidir al juliol d'acceptar-ne la tramitació i ara ha anunciat que hi votaria positivament. De totes maneres, encara que avui s'aprovés, el debat i la votació no es farien fins passades les eleccions del 20 de novembre.

El coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha valorat molt positivament que s'hagi pogut arribar fins aquí, sobretot tenint en compte l'esforç: 'S'han anat superant tots els obstacles perquè la fita era molt clara i ha permès de sumar moltes sensibilitats a la campanya.'

Gisbert no es manifesta especialment preocupat perquè el debat i la votació de la proposició de llei es facin amb una possible majoria del PP al congrés, després de les eleccions. 'L'objectiu és que una qüestió relacionada amb els drets democràtics i el compliment d'una llei de rang europeu aprovada per unanimitat al congrés no depengui de les majories i minories parlamentàries... De fet, també hem tingut maldecaps i actituds hostils de governs socialistes.'

Malgrat la llarga campanya i les moltes reunions per a aconseguir l'acceptació de la ILP, al congrés no hi assistirà avui cap representant de l'entitat.

L'acceptació a tràmit de la ILP permetria de desenvolupar les disposicions necessàries per a legalitzar l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació entre territoris de llengua catalana, èuscara i gallega, un intercanvi basat en el desenvolupament de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (pdf) en l'àmbit de la comunicació.

La ILP va arribar al congrés després d'una llarga campanya d'Acció Cultural, en què es van aplegar 651.650 signatures. Després del vet inicial, ACPV es va reunir amb els grups parlamentaris del congrés, amb institucions i personalitats polítiques, econòmiques i el Ministeri de Presidència.

La ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, va anunciar ahir que els socialistes aprovarien la iniciativa, i ho va aprofitar per atribuir al Partit Popular el mal estat de les emissions de la televisió catalana al País Valencià i per demanar a Rajoy que no continués 'posant pals a les rodes en matèria lingüística i audiovisual'. El vot del PSOE, sumat al de CiU, ERC, ICV-IU, el BNG, el PNB i Na-Bai, ha de permetre la presa en consideració de la proposta que, en tot cas, haurà de tramitar el congrés resultant de les eleccions espanyoles del 20 de novembre.

http://www.vila…fronteres.html
El congrés espanyol vota a favor de la immersió, amb els vots contraris de PP i UPyD

La resolució reivindica el dret dels alumnes de 'no ser segregats per raó de la seva llengua'

El congrés espanyol ha aprovat una resolució (pdf) presentada per Esquerra a favor de la immersió lingüística, amb els vots favorables de tots els partits, tret del PP i d'UPyD. Aquest ha estat el resultat de la negociació entre el PSOE i ERC arran de la polèmica interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). S'hi han sumat CiU i ICV i els altres grups de la cambra. El document expressa el suport del congrés al 'model lingüístic vigent al sistema educatiu català com a garantia de la cohesió social i de la plena igualtat d'oportunitats'.

A més. recorda que els alumnes tenen 'dret al català com a llengua vehicular i d'aprenentatge' i 'a no ser segregats en centres ni en grups diferents per raó de la seva llengua'.

El text pactat s'ha aprovat en forma d'esmena transaccional. El text insta el govern espanyol a defensar el model lingüístic actual 'en el marc de la legislació vigent' i destaca que els alumnes tenen dret a 'la immersió lingüística com a recurs pedagògic en el cicle inicial i com a garantia de coneixement amb suficiència oral i escrita del català i del castellà en finalitzar l'educació obligatòria, sigui quina sigui la llengua habitual en incorporar-se al sistema educatiu'.

La declaració recorda que els estudis comparatius que avaluen la qualitat del sistema educatiu demostren que alumnes catalans tenen un bon nivell de català i castellà quan finalitzen la seva etapa educativa, i que els alumnes catalans han de poder rebre l'educació en català 'd'acord al que disposa l'Estatut de Catalunya' i a que 's'utilitzi normalment el català com a llengua vehicular i d'aprenentatge, tal com estableix la jurisprudència constitucional'.

El govern acusa també els socialistes de l'atac a la immersió

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha denunciat que l'agressió contra el català a les escoles no prové únicament del PP, i ha acusat el PSOE de participar-hi. En aquest sentit, Homs ha criticat que el reial decret que obligava a impartir una tercera hora de castellà a l'escola impulsat pel govern espanyol socialista 'va directament en contra de la nostra política lingüística a l'escola'.

És per això que ha demanat a la ministra de Defensa i candidata del PSC a les eleccions, Carme Chacón, que 'faci que es retiri el reial decret', que, segons ha dit, afecta més a la immersió que el recurs del PP contra la LEC. 'Alguns tenen memòria parcial i contra el PP viuen millor', ha sentenciat.

http://www.vila…s-pp-upyd.html
La ILP 'Televisió sense fronteres' es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura

Tots els grups hi voten a favor, tret del PP, que s'absté, i d'UpyD i UPN, contra

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense fronteres', impulsada per ACPV, es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura, després de les eleccions del 20 de novembre. Ahir al vespre tots els grups van votar a favor de l'admissió a tràmit de la iniciativa, tret del PP, que finalment es va abstenir, i d'UpYD i UPN, que van votar contra.

Després d'haver estat vetada durant gairebé un any pel govern espanyol, el PSOE va decidir al juliol d'acceptar-ne la tramitació i també va anunciar que hi votaria positivament. El coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, va valorar molt positivament que s'hagués pogut arribar fins aquí, sobretot tenint en compte l'esforç: 'S'han anat superant tots els obstacles perquè la fita era molt clara i ha permès de sumar moltes sensibilitats a la campanya.'

Tramitació amb majoria del PP al congrés?

Gisbert no es manifesta especialment preocupat perquè el debat i la votació de la proposició de llei es facin amb una possible majoria del PP al congrés, després de les eleccions. 'L'objectiu és que una qüestió relacionada amb els drets democràtics i el compliment d'una llei de rang europeu aprovada per unanimitat al congrés no depengui de les majories i minories parlamentàries... De fet, també hem tingut maldecaps i actituds hostils de governs socialistes.'

Malgrat la llarga campanya i les moltes reunions per a aconseguir l'acceptació de la ILP, al congrés no hi ha assistit ahir cap representant de l'entitat.

L'acceptació a tràmit de la ILP pot fer que a partir d'ara es desenvolupin les disposicions necessàries per a legalitzar l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació entre territoris de llengua catalana, èuscara i gallega, un intercanvi basat en el desenvolupament de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (pdf) en l'àmbit de la comunicació.

Campanya de recull de signatures

La ILP va arribar al congrés després d'una llarga campanya d'Acció Cultural, en què es van aplegar 651.650 signatures. Després del vet inicial, ACPV es va reunir amb els grups parlamentaris del congrés, amb institucions i personalitats polítiques, econòmiques i el Ministeri de Presidència.

http://www.vila…gislatura.html
Els teleespectadors d'IB3 ja no podran veure films estrangers en català

La nova direcció general no pensa fer doblatges ni adquirir-ne de TV3 · Indignació de partits i entitats de les Illes

Els telespectadors de les Illes Balears deixaran de veure films estrangers en català. Els de TV3, ja fa temps que no els poden veure, perquè el canal TV3Cat no els emet per raó de drets territorials d'emissió; i ara la nova direcció general d'IB3 no pensa destinar diners al doblatge de films comprats a la federació de televisions autonòmiques (FORTA), ni vol esperar que TV3 els dobli. I des de la setmana passada ja emet films en espanyol.

Fins ara IB3 comprava a FORTA o a les grans distribuïdores els drets d'emissió dels films, i després esperava que TV3 els doblés al català; també havia encarregat qualque doblatge expressament per a IB3.

Però el nou director general, Jacobo Palazón, no vol ni l'una cosa ni l'altra. D'una banda, IB3 no esperarà que TV3 dobli els films al català perquè, al·lega, això fa perdre diners. Però el fet cert és que l'espera no en fa pas perdre, de diners, directament; si de cas, pot passar que els films s'emetin abans per les televisions espanyoles.

Una altra opció seria que IB3 doblés directament els films que volgués al català, en lloc d'esperar que TV3 li cedís els doblatges. Però la nova direcció general tampoc no en vol saber res, car troba el cost dels doblatges inassumible, en un context de restriccions pressupostàries en què el pressupost de la cadena es reduirà un 40%. La compra de films, va dir Palazón, es rebaixarà a la meitat l'any vinent.

Durant un quant temps, doncs, s'emetran films en català --els ja comprats, i mentre n'hi hagi-- i en espanyol.

Indignació d'entitats i partits

L'Obra Cultural Balear ha recordat a la cadena que això viola la llei de normalització lingüística i la llei d?ib3, i que fa un any es va establir un sistema dual que permet als espectadors de triar de veure els films en català, en espanyol o en versió original. IB3 retorqueix que la decisió s'imposa perquè ara caduquen els drets dels films en català.

El secretari general del PSM, Biel Barceló, fa observar que d'aquesta manera s'elimina l'única opció que hi havia de mirar films en català a les Illes, i que els arguments econòmics són simples excuses per a comprar en castellà.

I el president de Convergència per les Illes, Josep Melià, va fer una crida a defensar el model lingüístic d'IB3, 'perquè l'oferta televisiva en català és desigual'.

http://www.vila…rs-catala.html

P.D.

S'ha afegit a aquest post dons al cap i a la fi... només tracta del mateix, quedar-se sense senyal...

I a Catalunya, és només qüestió de temps amb el Fernández Díaz (PP), explicant el que interessa a la gent... TVC sobra!!!!
La Ràdio Televisió de Mallorca finalitza avui la seva emissió

S'havia d'acabar dilluns, però fan coincidir el tancament de l'emissió amb l'últim informatiu

Les emissions de la Ràdio Televisió de Mallorca, l'únic mitjà públic mallorquí íntegrament en català, deixaran d'arribar a les llars mallorquines aquesta mitjanit. En principi, s'havien d'acabar dilluns, però l'ens públic ha decidit fer coincidir la fi de les emissions amb l'últim butlletí informatiu que es farà aquest vespre a les vuit i serà presentat per Caterina Noguera i Víctor Vivó.

Ho ha anunciat el cap de programació i web de l'ens, Carles Tudurí. Per la seva banda, el Consell de Mallorca ha informat que la ràdio transmetrà per última vegada a les nou.

Segons han expressat els professionals de TV Mallorca, 'arriba un dels moments més durs, que és el final de la producció pròpia'. 'Acaba així un servei públic que va començar l'any 2006 i que ha ofert als espectadors una informació plural i propera, gràcies a l'esforç humà de la redacció, la xarxa de corresponsalies i diferents productes que han elaborat programes de qualitat amb un compromís molt clar: fer una televisió pública, austera, al servei del ciutadà, plural i compromesa amb Mallorca', manifesten en un comunicat.

El Consell ha justificat un cop més el tancament de l'ens públic com a part de la seva 'política d'austeritat i responsabilitat', perquè el no podia suportar el cost de deu milions d'euros anuals.

Una plantilla de 115 professionals

El Consell de Mallorca va anunciar a final de juliol la seva intenció d'aplicar un ERO que afecta 115 treballadors amb una indemnització mínima de 20 dies per any treballat. El Comitè d'Empresa de RTVM i els sindicats SPIB, STEI, CCOO i UGT, presents a l'ens, van exigir la dimissió de la Directora General de Treball i Salut Laboral, Juana Maria Camps Bosch, per 'la manca de neutralitat en la tramitació i resolució de l'ERO que autoritza l'acomiadament de tota la plantilla de l'empresa'. Segons assegura, es va 'vulnerar el principi d'igualtat d'armes entre les parts en conflicte i el principi d'imparcialitat en haver donat il·legalment i extemporàniament l'oportunitat a l'smpresa d'esmenar els defectes detectats a la seva sol·licitud'.

El comitè d'empresa de RTV Mallorca i els representants dels sindicats SPIB, STEI-I, CC OO i UGT han demanat al jutjat contenciós i administratiu la suspensió del tancament.

http://www.vila…a-emissio.html
Primer pas de Bauzà perquè el català deixi de ser requisit a les Illes

Presenta l'avantprojecte de llei perquè el català passi a ser únicament un mèrit · PSM-IV-ExM avisa que contravé l'estatut

Primer pas perquè el català deixi de ser requisit a les Illes Balears. Avui s'ha sotmès a exposició pública l'avantprojecte (pdf) de llei que modifica la llei 3/2007 (pdf), la qual exigia als treballadors públics a acreditar el coneixement de la llengua catalana. Amb les modificacions, el català deixarà de ser un requisit per passar a ser només un mèrit. El govern balear ha explicat per a l'elaboració del text s'ha tingut compte la jurisprudència relacionada amb aquest tema a partir de diverses sentències emeses pel Tribunal Constitucional, com la de l'estatut de Catalunya.

En contradicció amb altres lleis

L'avantprojecte entra en contradicció amb altres lleis, com la de normalització lingüística (llei 3/1986, de 19 d'abril) i la de règim jurídic de l'administració (llei 3/2003, de 26 de març). Per això, el text té disposicions, dues de les quals afecten aquestes altres lleis relacionades amb l'ús i coneixement de la llengua perquè també caldrà modificar-les.

L'avantprojecte també aclareix que els procediments d'accés, selecció de personal interí o laboral temporal que ja hagin començat quan entri en vigor aquesta llei, continuaran la tramitació d'acord amb la normativa vigent en el moment en què hagin començat, llevat que encara no s'hagi publicat la convocatòria corresponent.

Amb aquesta reforma, el català només serà requisit, i en menor mesura, en dos casos concrets:

Per accedir i ocupar llocs de la funció pública docent (que s'ha de regir per la seva normativa reglamentària específica), i per accedir i ocupar llocs del cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat d'assessorament lingüístic (en la qual s'exigirà, només, com a requisit el nivell C2 o equivalent).

Per a tots aquells llocs que tinguin com a funció principal la informació i l'atenció al públic el català exigible serà només l'equivalent al nivell B2.

PSM-IV-ExM avisa que contravé l'estatut

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha lamentat que el govern hagi presentat l?avantprojecte de llei i ho considera un atac a l?oficialitat del català i a la igualtat lingüística que consagra l?estatut, i a la convivència entre els ciutadans. I recorda que, segons l?article 4.3 de l?estatut, 'les institucions de les Illes Balears garantiran l?ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears'.

Considera que la supressió del requisit lingüístic consagra la supremacia jurídica del castellà, que esdevindrà a la pràctica l'única llengua oficial, i relegarà la llengua pròpia de les Illes a una segona categoria, la qual cosa contravé la igualtat lingüística entre català i castellà que estableix l?estatut. El PSM-IV-ExM avancen que hi presentaran al·legacions.

http://www.vila…sit-illes.html

P.D.

N'hi ha uns quant que "l'AÑO MARIANO" (que durarà 4 anyets mínim!!!) l'han començat ja fa temps....
Més ajuntaments del PP contra l'atac de Bauzá a la llengua

Sa Pobla s'afegeix a la iniciativa de Manacor, i avui Pollença també es pot afegir a la presentació d'al·legacions

Els disset regidors de Sa Pobla, inclosos els nou del PP, han acordat de presentar al·legacions a la modificació de la al·legacions contra l'avantprojecte de modificació de la llei de la funció pública (pdf), que eliminarà el català com a requisit. A diferència de Manacor, on també s'han presentat al·legacions, l'oposició a l'ajuntament pobler ha lamentat que no s'hagi aprovat en ple el document. Avui, Pollença, governada també pel PP, es pot afegir al rebuig a l'atac del president Bauzá a la llengua.

Tant Manacor com Sa Pobla són municipis governats amb majoria absoluta pel PP. N'hi ha uns altres, també governats pel PP però en minoria, o amb pactes amb altres formacions, que també es preveu que presentin al·legacions al pla de Bauzá: Pollença i Sineu, per exemple. Aquests casos han palesat una divisió interna en el PP balear per causa de l'ofensiva contra la llengua que suposa la modificació legislativa impulsada pel president.

A Manacor, els populars, que, amb el batlle i vice-president del PP balear, Antoni Pastor, hi van votar favorablement, van veure com sorgien discrepàncies dins del seu grup: els regidors Llorenç Bosch i Antoni Servera van desmarcar-se de la votació i es van alinear amb José Ramón Bauzá. Pastor va llençar aquest missatge al president balear: 'Amb aquesta decisió [de modificar la llei de normalització lingüística] es canvien les regles que amb molt d'esforç es van consensuar el 1986. Ara, vint-i-cinc anys després es crea un problema on no n'hi havia. Jo sóc el mateix, ningú no trepitjarà els meus drets'.

Bauzá ha reaccionat dient que el partit 'analitzarà la situació' esdevinguda a Manacor, i ha dit que prendria les decisions oportunes. A més, ha reiterat que compliran els compromisos electorals.

En contradicció amb altres lleis

L'avantprojecte entra en contradicció amb altres lleis, com la de normalització lingüística (llei 3/1986, de 19 d'abril) i la de règim jurídic de l'administració (llei 3/2003, de 26 de març). Per això, el text té disposicions, dues de les quals afecten aquestes altres lleis relacionades amb l'ús i coneixement de la llengua perquè també caldrà modificar-les.

L'avantprojecte també aclareix que els procediments d'accés, selecció de personal interí o laboral temporal que ja hagin començat quan entri en vigor aquesta llei, continuaran la tramitació d'acord amb la normativa vigent en el moment en què hagin començat, llevat que encara no s'hagi publicat la convocatòria corresponent.

Amb aquesta reforma, el català només serà requisit, i en menor mesura, en dos casos concrets:

Per accedir i ocupar llocs de la funció pública docent (que s'ha de regir per la seva normativa reglamentària específica), i per accedir i ocupar llocs del cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat d'assessorament lingüístic (en la qual s'exigirà, només, com a requisit el nivell C2 o equivalent).

Per a tots aquells llocs que tinguin com a funció principal la informació i l'atenció al públic el català exigible serà només l'equivalent al nivell B2.

http://www.vila…a-llengua.html
Denúncies de favors a televisions privades després del tancament de Gandia TV

Els treballadors publiquen un vídeo de protesta

El batlle de Gandia, Arturo Torró (PP), despendrà 3,5 milions d'euros els tres anys vinents per sufragar dues televisions locals privades, a les quals l'ajuntament ha adjudicat la programació d'actes locals, com ara les falles, la fira i les festes. Tot això mig any després d'haver tancat Gandia Televisió i d'haver despatxat una vintena de treballadors perquè, segons Torró, era massa cara de mantenir.

Els treballadors de Gandia TV van sortir ahir al carrer a protestar i avui han publicat aquest vídeo de denúnciaEntre més coses, recorden que ells no han rebut cap mena d'indemnització per l'acomiadament i que encara els deuen algunes mensualitats. També censuren que el consistori despengui en tres anys un milió d'euros més per fer allò que ja feia la televisió pública.

L'ajuntament ha adjudicat dos contractes per a programes de televisió no informatius. Un d'aquests contractes és per a Comarques Centrals Televisió SL, propietat d'un empresari de Xàtiva acostat al president de la Diputació de València, Alfonso Rus. L'emissora, la gestiona Ràdio Gandia SA sota la marca Telesafor. El segon contracte s'ha adjudicat a Inversiones Especiales Mediterráneo SL, una empresa que emet sota la marca Tele 7.

http://www.vila…gandia-tv.html
ACPV esquiva l'embargament pagant 456.000 euros

Hi ha prevista una manifestació a Castelló per al dia 18, quan farà un any del cessament de les emissions de TV3 al País Valencià · ACPV ha pagat la meitat de les multes amb aportacions populars i compta pagar la quantitat pendent venent obres donades pels artistes del país

El 18 de febrer farà un any que Acció Cultural del País Valencià va cessar les emissions de TV3 al País Valencià, arran de l'entrada en vigor de la llei de l'audiovisual que imposava noves sancions, si continuava emetent. Tot amb tot, l'entitat ja havia de pagar tres multes imposades abans pel govern de Francisco Camps, que pujaven a més de 800.000 euros. Un any després, gràcies a les aportacions de milers de persones, ACPV ha pagat més de la meitat de les multes i ha negociat amb l'Agència Tributària un ajornament de la quantitat pendent. 'Sense el suport de la gent, l'entitat ara ja seria embargada' ha dit a VilaWeb Toni Gisbert, coordinador d'ACPV.

Gairebé mig milió d'euros amb aportacions populars

Concretament, el govern valencià va imposar una multa de 100.000 euros i dues de 300.000 cadascuna, que sumant-hi els interessos de demora i els recàrrecs, pujava a més de 800.000 euros. De moment, se n'han pagats 456.000: 126.000 de corresponents a la primera multa, i 330.000 de corresponents a la segona i a la tercera. I encara s'han de pagar els 373.000 euros restants, que amb els interessos, pugen a uns 400.000 euros.

'En cinc mesos vam recollir prop de 400.000 euros, gràcies a la campanya de recollida de donacions. Aquests diners, tal com els recollíem els ingressàvem a l'Agència Tributària, i han permès de pagar la meitat de les multes', explica Gisbert. I per haver demostrat voluntat de pagar han pogut negociar un ajornament que permet a l'entitat de satisfer la resta de la multa d'ací a uns quants anys, amb pagues quadrimestrals. 'Hem passat uns quants mesos molt delicats, i ens ha salvat la reacció i el suport ciutadà', insisteix a dir, perquè més dels 400.000 euros pagats són d'aportacions populars de milers de persones. 'Si no arriba a ser pel suport de tanta gent, l'entitat ara seria embargada. La resposta ciutadana ha estat extraordinària. Gràcies a aquest suport, no ens han embargat i hem pogut negociar amb l'Agència Tributària'. A més, l'entitat no ha patit econòmicament: la quantitat pagada fins ara prové de les donacions particulars, i la quantitat pendent es pagarà amb el producte de la venda de les obres d'art.

L'altra part del suport popular ha estat el centenar d'artistes dels Països Catalans que han col·laborat amb l'entitat donant-li obres. Els diners de la venda serviran per pagar la multa i l'obra servirà, a més, de garantia.

Vies de solució: projecte de llei i la judicial

Gisbert explica que en la situació actual solament hi ha dues vies possibles per a recuperar TV3: la política i la judicial; és a dir, si el projecte de llei de la ILP sense fronteres tira endavant al congrés espanyol i si el Suprem dóna la raó a ACPV en els recursos contra els expedients administratius del govern valencià.

Respecte del projecte de llei, pendent de continuar a la comissió parlamentària, la diputació de Castelló ha aprovat fa poc una moció demanant per unanimitat al govern espanyol que aprovi el projecte de llei, que permetria l'intercanvi legal d'emissions dels mitjans de comunicació entre territoris de llengua catalana, èuscara i gallega. Però no hi ha cap termini establert per a tramitar un projecte de llei, de manera que tant poden passar setmanes com anys.

'L'esforç des del 2007 ha pagat la pena'

'Hi ha gent que ens demana: ha pagat la pena l'esforç fet des del 2007 (quan hi hagué el primer expedient sancionador)? Nosaltres pensem que sí --diu Gisbert--. Al País Valencià hi ha una agressió contínua de la dreta espanyola contra la llengua, la cultura i els símbols d'identitat, i sovint l'esquerra i el nacionalisme hi han reaccionat retrocedint i cedint. En algun moment ens havíem de plantar i traçar una línia vermella. En aquest cas no era tan solament per una qüestió de llengua i de cultura, sinó també de drets democràtics i de llibertat d'expressió. Per això vam decidir que no retrocediríem.'

Gisbert també destaca que s'ha vist ben clarament que hi ha una majoria social que defensa TV3 al País Valencià, i en aquesta majoria hi ha responsables i institucions del PP. 'Hi ha hagut un canvi social en favor de la normalitat de les transmissions. En canvi, el senyor Camps, que semblava intocable, ha caigut, i el govern valencià ha començat a parlar d'una altra manera i d'entendre's amb Catalunya'. Pel coordinador d'ACPV, 's'ha demostrat que la societat pot plantar cara a un govern que aprofita la majoria absoluta per imposar-se, que pot ser frenat i que hi ha maneres de defensar la dignitat'.

'La posició del govern de Fabra és de no bel·ligerància'

Fa un any que els repetidors van deixar d'emetre, però funcionen: 'Demà mateix es podria reprendre l'emissió, depèn exclusivament de la Generalitat Valenciana, que retire els expedients administratius', diu Gisbert, que recorda que, en les condicions actuals, reprendre les emissions seria arriscar-se 'a unes multes que enfonsarien l'entitat'.

El canvi de govern valencià feia preveure també un canvi en l'ofensiva contra ACPV. 'De moment, hem vist gestos', aclareix Gisbert, i posa com a exemple que, en la votació de la ILP al congrés espanyol, el PP es va abstenir, empès per Fabra. Sobre si res fa pensar que la Generalitat retirarà els expedients, respon que ara com ara la posició de Fabra és 'de no-bel·ligerància'. I prossegueix: 'Però arribats en aquest punt, no solament mirem de de recuperar les emissions, sinó de recuperar-les d'una manera consolidada. Fer un pas endavant i donar-hi cobertura legal, de manera que no calgués dependre de la posició del govern en cada moment. Hem d'intentar la legalització de les emissions de TV3 i, de retruc, la cobertura legal d'un espai de comunicació en català. Aspirem al màxim.'

Manifestació el 18 de febrer

Per al 18 de febrer, quan farà un any del cessament de les emissions, hi ha prevista una manifestació a Castelló no solament per a recordar aquest primer aniversari 'sense senyal', sinó també per a impulsar una solució de futur i posar fi a la situació actual.

http://www.vila…000-euros.html
Fabra vol que TV3 torni, però exigeix el nou múltiplex

El president del Consell s'ha reunit avui amb el president espanyol, Mariano Rajoy

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha anunciat un acord amb el president de Catalunya, Artur Mas, per tal que hi hagi reciprocitat en les emissions quan el País Valencià tingui 'igualtat de condicions'. Segons que ha dit, Fabra negocia ara amb el Ministeri d'Indústria espanyol la concessió d'un nou múltiplex. Quan s'obtingui, 'arribarem a un acord amb Catalunya i amb la resta de comunitats limítrofes per poder compartir les nostres televisions i no posar tanques a quelcom que al segle XXI no té sentit', ha declarat després de la reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy.

Fabra ho ha dit després de la primera reunió que ha mantingut avui amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i en la qual han decidit de celebrar una cimera de presidents autonòmics abans de l'estiu per fixar les competències de les comunitats.

http://www.vila…multiplex.html

P.D.

M'ha sorprès!!! no sabia que també han hagut manifestacions demanat poder veure la televisió de Múrcia o Castella la manxa....
L'impagament del govern valencià ja fa tallar repetidors de Canal 9

Una part dels Ports deixa de veure l'emissió pel tall de la companyia elèctrica

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

La companyia d'electricitat Iberdrola ha tallat el subministrament al repetidor que dóna senyal de Canal 9 a Vilafranca (Ports), per impagament de la Generalitat. Segons informa el diari Comarques Nord, l'empresa ha precintat el repetidor i ha penjat un cartell de denúncia a l'entrada. En aquest moment, els vilafranquins no poden veure ni el Canal 9 ni TV3, en aquest segon cas per un ordre del Consell contra les emissions dels repetidors d'ACPV.

A la seva pàgina web, l'Ajuntament denuncia que 'no se pot sintonitzar Canal 9, 249 i Punt 2. No es pot rebre Ràdio 9 i pot veure afectat el servei d?emergències 112. L?Ajuntament confia en que la normalitat se pugue restablir en el temps més breu possible.'

http://www.vila…s-canal-9.html

P.D.

Al país València, no patiu... sempre us quedarà A3, Telecinco, intereconomia i les altres que tracten de temes "seriosos" (in spanish of course!!!!!)
Bufetada judicial al govern valencià pel tancament de TV3

El Suprem accepta el recurs d'ACPV i diu que el Consell no pot prohibir les emissions ni sancionar l'entitat

Cop judicial contra la censura del govern valencià a les emissions de TV3 al País Valencià. El Tribunal Suprem espanyol ha acceptat el recurs de cassació d'Acció Cultural del País Valencià contra la multa de 300.000 euros imposada a l'entitat i el tancament de repetidors. El jutge dóna la raó a l'entitat, i sentencia que el Consell no és competent per decidir si es pot veure o no TV3 i, per tant, no pot aplicar aquestes sancions. Diu, en canvi, que la competència és del govern espanyol. Aquesta sentència anul·la la del Tribunal Superior de Justícia valencià, que avalava la prohibició de les emissions de Tv3 al País Valencià. Acció Cultural analitza ara la lletra petita de la sentència, i és previst que avui a la vesprada en faci una valoració.

http://www.vila…ament-tv3.html

icon_cool
#ambSenyal: TV3 tornarà al País Valencià

La Generalitat acata la sentència del Suprem i també anul·larà la multa a ACPV · Eliseu Climent diu que el retorn de les emissions és 'cosa només de dies'

La Generalitat Valenciana va anunciar ahir que acatava la sentència del Tribunal Suprem sobre les emissions de TV3 al País Valencià, de manera que anul·larà la multa imposada a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària dels repetidors, i deixa sense efecte la prohibició de les reemissions de TV3. Ho van explicar fonts de la Generalitat després de publicar-se la sentència del Tribunal Suprem espanyol, que dóna la raó a ACPV. Eliseu Climent ha anunciat que el retorn de les emissions de TV3 a tot el País Valencià 'és cosa només de dies'.

El Suprem va acceptar el recurs de cassació d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra les multes imposades a l?entitat i el tancament de repetidors, i va sentenciar que el Consell no és competent per a decidir si es pot veure TV3 o no i, per tant, no pot aplicar aquestes sancions. El tribunal estableix que la competència és del govern espanyol. Aquesta sentència n'anul·la una altra del Tribunal Superior de Justícia valencià, que avalava la prohibició de les emissions de TV3.

El Superior de Justícia valencià va desestimar l'any 2007 el recurs d'ACPV contra la decisió del govern de tallar les emissions i multar l'entitat. Però ACPV hi va recórrer i ara el Suprem li ha donat la raó. Amb aquesta decisió, doncs, s?anul·len les resolucions de la Generalitat per les quals es tallaven les emissions de TV3 i s?imposava una sanció de 300.000 euros a ACPV.

'La competència per a controlar la prestació dels serveis de comunicació audiovisual s?estén a aquells serveis amb un àmbit de cobertura que no sobrepassi els respectius límits territorials, i amb una prestació duta a terme directament per les comunitats autònomes o entitats', diu la sentència. I, llevat d'aquests supòsits, aclareix que les competències de control i sanció no són del govern autonòmic.

El Suprem no valora l'ús del domini públic radioelèctric, sinó que diu que això correspon al govern espanyol i, per tant, que el govern valencià no hi és competent.

En canvi, recorda que el senyal de TV3 no provenia de cap emissor clandestí, sinó de la televisió pública catalana, 'amb la llicència per a emetre i la concessió de freqüències de l'espectre radioelèctric corresponent'. Afegeix que la difusió de les emissions fora de Catalunya són lícites si es fan servir 'determinats mitjans tecnològics'. I encara detalla: 'Els receptors dels serveis de difusió televisiva a la comunitat valenciana poden captar lícitament les emissions de TVC a través de satèl·lits (que també fan servir l'espai radioelèctric) o a través de xarxes de cable, sense que la Generalitat Valenciana hi tingui competències de control ni sanció.?

El 17 de febrer del 2011 el govern valencià va tancar les emissions de TV3. Paral·lelament a la batalla judicial que ara ha guanyat, ACPV va emprendre la batalla política, a través de la iniciativa legislativa popular 'Televisió sense fronteres'. Va aplegar més de 650.000 signatures de suport després d'una intensa campanya, però el PP va tombar la ILP en la presa de consideració al congrés ara fa dos mesos.

ACPV valorarà si torna a emetre TV3 i s?exposa a més sancions

La junta directiva d?Acció Cultural valorarà si recupera l?emissió de TV3 després de la sentència del Suprem espanyol. Ho va explicar ahir l'entitat, després d?haver-se assabentat de la decisió judicial que deixa en mans del govern espanyol la competència sancionadora.

L'entitat considera que la sentència del Suprem és l'inici del camí de la restitució i demana al govern valencià de formar una comissió mixta per resoldre el conflicte de TV3. El president d'honor d'ACPV, Eliseu Climent, va assegurar que demà mateix TV3 podria rebre?s si s'arribés a un acord amb la Generalitat Valenciana. Climent va dir que la junta directiva esperaria a veure com acabava el procés per decidir si emetia de nou el senyal. 'Continua havent-hi espai radioelèctric i continuem essent els propietaris dels repetidors', va dir l'advocada de l'entitat, Mercè Teodoro.

La sentència del Suprem només fa referència a un dels tres processos sancionadors oberts per les emissions. ACPV hi va presentar recursos, un dels quals encara és al TSJ valencià.

http://www.vila…-valencia.html

P.D.

Fins i tot en un estat, amb una democracia de tant baixa qualitat com en el que "gaudim", de vegades ens trobem amb aquests (grates) sorpreses, la lluita (pacífica!! ;) ) continua!!!
Císcar diu que l'únic interlocutor sobre TV3 és el govern català

Condiciona la possibilitat d'arribar acords al fet que TV3 'respecti les senyes d'identitat del poble valencià'

El vice-president valencià, José Císcar, ha dit avui que l'únic interlocutor respecte la recuperació de les emissions de TV3 serà el govern català, 'que és qui té les competències'. Ho ha dit en referència a l'oferiment d'ahir d'Acció Cultural del País Valencià de parlar amb el govern després de la sentència del Suprem que anul·la les sancions a l'entitat. Císcar, a més, ha condicionat la possibilitat d'arribar a acords amb l'executiu català al fet que aquest 'estigui disposat a respectar les senyes d'identitat del poble valencià' a TV3.

'En el moment en què el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat del poble valencià, la llengua, la nostra cultura, les nostres tradicions, els símbols que els valencians ens hem donat com a propis en el nostre estatut d'autonomia podem arribar a un conveni de reciprocitat i ho desblocaríem absolutament tot', ha declarat.

Císcar ha explicat que l'advocacia de la Generalitat estudia 'minuciosament' la sentència per establir quines 'implicacions i efectes' té.

http://www.vila…rn-catala.html

Com la llei els ha girat l'esquena, ara mantindran la tensió (i la negativaa permetre veure TVC) amb la seva blavera versió de El reino valenciano rompeolas de las Españas i tota la seva deria identitaria (escanyola!!!)
El govern valencià 'denunciarà' davant Rajoy les reemissions de TV3 al País Valencià

El vicepresident del Consell, José Ciscar, adverteix que donarà trasllat al govern espanyol de l'obertura de qualsevol repetidor
No retirarà els altres dos expedients sancionadors a ACPV
Nega la validesa de l'entitat per a solucionar el conflicte
14/12/12 13:55 - valència - T. Rodríguez

El govern valencià ha advertit aquest divendres que traslladarà al govern espanyol la notícia de l'obertura de qualsevol repetidor de TV3 al territori del País Valencià 'perquè actue en conseqüència'. Així ho ha assenyalat el vicepresident valencià, José Ciscar, en roda de premsa en ser preguntat sobre l'obertura del repetidor de Morella, que és propietat del consistori.

Ciscar ha defés que la sentència del Tribunal Suprem assenyala que la competència sancionadora no correspon a la Generalitat Valenciana, però ha afirmat que la resolució ?no desmenteix la infracció? i que per tant es traslladarà al govern espanyol, que és qui té les competències. 'En el moment tinguen constància oficial o extraoficial de l'obertura de qualsevol repetidor ho traslladarem al govern d'Espanya', ha dit en la roda de premsa.

No retirarà expedients

Ciscar ha assegurat que encara estan pendents del que diga l'Advocacia de la Generalitat, però que la intenció és la de no retirar els altres dos expedients sancionadors imposats a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) pels mateix motius. Les multes d'aquests expedients superen els 400.000 euros.

A més, el vicepresident ha tornat a rebutjar la mà estesa per l'entitat presidida per Joan Francesc Mira, de crear una comissió per a solucionar el conflicte. ?La situació pot arreglar-se entre el govern valencià i el govern valencià?, ha subratllat. Ciscar ha insistit que l'acord passa per dos premisses: la reciprocitat i 'el respecte a les senyes d'identitat de la Comunitat Valenciana'. 'S'ha de respectar sí o sí el que recull el nostre Estatut sobre la denominació, la llengua, els símbols i els senyals d'identitat', ha expressat. Això no obstant, el portaveu ha assegurat que hi ha bona predisposició del govern català i també del valencià per parlar, segons ha informat.

http://www.elpu…f=El+Punt+Avui


Condicions de Fabra
Exigeix que 'es respectin les senyes d'identitat valencianes' perquè s'hi vegi TV3. No negociarà amb l'ACPV, només amb el govern català
14/12/12 02:00 - Barcelona - L. Artigas

El vicepresident del govern valencià, José Císcar, va voler ahir, només 24 hores després de la sentència del Tribunal Suprem que ha anul·lat la prohibició de l'emissió de TV3 al País Valencià, deixar clares dues coses. D'una banda, que no pensen negociar amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) la possibilitat de reobrir els repetidors, sinó que només accepten com a interlocutor el govern català, 'que és qui té les competències'. I de l'altra, que no es tornarà a veure TV3 al País Valencià fins 'que el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat de tots els valencians'.

No és cap petició nova. Ja el març del 2007, només dues setmanes després que se sabés del primer expedient contra l'emissió de TV3, el govern de Francisco Camps va acceptar negociar la reciprocitat amb el seu homòleg català amb una condició sine qua non: que la televisió catalana estigués disposada a utilitzar el terme Comunitat Valenciana en comptes de País Valencià. La petició es basava en el fet que és la denominació recollida en l'Estatut valencià.

Al llarg dels anys s'hi van anar sumant altres condicions. Primer, que Canal 9 es veiés a Catalunya, i, quan això ja va succeir, l'argument principal va ser que necessitaven que el govern estatal els atorgués un múltiplex més per on emetre TV3. Aquesta demanda es va convertir en la central, i va deixar durant aquests anys l'exigència inicial, la més ideològica, soterrada.


Després de la sentència del Suprem, l'executiu de Fabra, que s'ha mostrat més receptiu que l'anterior de Camps a la reciprocitat ?com ho demostra el fet que ha acatat la sentència i no hi presentarà recurs?, s'enfronta a un nou escenari. Amb l'actual situació econòmica i el govern estatal intentant reduir el nombre de canals de TDT, està fora de lloc demanar més múltiplexs. Queda, doncs, només l'entrebanc ideològic. Císcar, que va remarcar que encara estan estudiant 'minuciosament' la sentència per establir quines 'implicacions i efectes' té, va ser molt clar en aquest sentit: ?En el moment que el govern català estigui disposat a respectar les senyes d'identitat de tots els valencians, la llengua, la nostra cultura, les nostres tradicions, els símbols que els valencians ens hem donat com a propis en el nostre estatut d'autonomia, podem arribar a un conveni de reciprocitat i desbloquejaríem absolutament tot?. Si no, TV3 no es veurà al País Valencià.

http://www.elpu…-de-fabra.html

P.D.

Com sempre, s'omplen la boca de tots (els que sigui, valencians, majories silencioses,) sempre NOMÉS ells representen el tot i encara n'hi ha que hi volen tractar amb aquesta gent!!!, ells, que son jutge i part? si la llei no els hi agrada... la canvien, i el que queda....
Morella restituïx les emissions de TV3 i Aragó TV
L'Ajuntament de Morella comunica als col·lectius locals en defensa de TV3 i Aragó TV que es recupera la normalitat
14/12/12 13:54 - Morella - Redacció

Morella recupera la normalitat en el seu espai radioelèctric després de dos anys i mig en els què no s'han pogut veure les cadenes autonòmiques d'Aragó i Catalunya. D'aquesta manera, la localitat dels Ports es convertix en el primer lloc de la Comunitat Valenciana en què es restituiran estes emissions, basant-se en la sentència fallada pel Tribunal Suprem de Justícia i insta a la Generalitat a què complisca amb esta dispositiva.

En la jornada d'avui, el consistori s'ha reunit amb els nou col·lectius que es van mobilitzar contra el tancament del repetidor i que han sigut dels més actius en esta qüestió, per a comunicar-los les novetats al respecte.

En la sentència del TSJ, es dictamina que la Generalitat Valenciana no té potestat sancionadora en esta qüestió i anul·la la denúncia contra Acció Cultural del País Valencià. Per això, els col·lectius morellans reunits avui han felicitat públicament a esta associació per ?la victòria i pel treball per la promoció de la nostra llengua?.

Cal recordar que el passat 7 de juny de 2010 el repetidor de Morella va deixar d'emetre els senyal de les cadenes autonòmiques d'Aragó i Catalunya. Les primeres es rebien des de feia uns mesos i TV3 arribava a les llars de la comarca dels Ports des de feia vint-i-cinc anys. Esta obligació de tancament baix amenaça de multa, va provocar una reacció ciutadana molt important a Morella, amb creació de nous col·lectius, manifestacions, recollides de firmes, actes reivindicatius... A més, l'Ajuntament de Morella ha aprovat nombroses mocions en estos més de dos anys, algunes presentades per col·lectius, com el Centre d'Estudis dels Ports.

Després del repetidor de Morella, també arribaria el tancament de molts més de tot el territori valencià, propietat d'ACPV. Llavors, des d'esta associació es va promoure una Iniciativa Legislativa Popular, que va comptar amb més de 650.000 firmes. Però quan es va votar el seu possible debat en el Congrés, el Govern la va tirar arrere.

http://www.elpu…f=El+Punt+Avui
ACPV fa un pas per TV3

La direcció de l'entitat es mostra partidària de reobrir les emissions tan prompte com siga possible, però primer farà una consulta vinculant entre els seus socis
20/12/12 02:00 - valència - Tere Rodríguez

?És el primer pas per a la plena legalització i normalització de les emissions al País Valencià?

Amb l'espasa de Dàmocles al damunt, en forma d'un possible expedient sancionador, Acció Cultural del País Valencià va decidir ahir reobrir les emissions de TV3 al País Valencià. La junta directiva, en una sessió extraordinària, es va mostrar partidària de recuperar ?tan prompte com siga possible? el senyal de la televisió autonòmica catalana. Ara bé, la magnitud de la decisió i de les possibles repercussions d'aquesta seran sotmeses prèviament a una consulta vinculant entre els socis de l'entitat presidida per Joan Francesc Mira.

?És un exercici de responsabilitat amb el país i el que ha significat TV3 al territori valencià, però també és un exercici de democràcia interna. Volem compartir la decisió amb els socis, ja que són els que donen sentit a l'entitat i els que han fet possible fer front a l'assetjament polític i econòmic que ha estat a punt de posar en perill la continuïtat de l'entitat?, va explicar el secretari d'ACPV, Toni Gisbert. I és que Acció Cultural té molt present que el govern espanyol, competent en matèria sancionadora de l'espai radioelèctric, podria exercir aquesta competència en qualsevol moment.

Això no obstant, Gisbert va confiar que l'executiu de Rajoy atendrà ?la crida d'atenció? del Tribunal Suprem, que en la seua recent sentència, a més d'anul·lar la prohibició d'emetre TV3 imposada pel govern de Francisco Camps i deixar sense efecte la sanció de 300.000 euros, insta el legislador a atendre les demandes d'Acció Cultural pel que fa a la cobertura legal de les emissions. És per això que Gisbert va insistir en l'oferta de diàleg de l'entitat per solucionar el conflicte. ?Hem de superar aquesta etapa. La nostra principal preocupació és solucionar el tema des de l'acord. Aquest ha de ser el primer pas per tal de caminar cap a una plena legalització i normalització de les emissions de TV3 al País Valencià?, va emfatitzar.

A més dels arguments legals, Acció Cultural també va justificar la pròxima reobertura en el suport social que TV3 té entre els valencians, expressat aquests últims anys ?a través de les mobilitzacions, les aportacions econòmiques i la recollida de firmes per a la ILP Televisió sense Fronteres?.

Gisbert no va poder concretar cap data per a la reobertura, que serà de tota la xarxa de repetidors de què és propietària l'entitat i del conjunt de tots els programes de la televisió catalana, però que aquesta es farà tan bon punt es conega la decisió dels socis. A partir de hui, aquests rebran un comunicat on se'ls informa de la decisió de la junta i se'ls convida a pronunciar-s'hi a favor o en contra. Però, com va apuntar el portaveu d'ACPV, pel que ha copsat des de la publicació de la sentència, serà favorable a la ratificació.

http://www.elpu…f=El+Punt+Avui

P.D.

Al país Valencià, no es pot veure TVC, per que els adalids de la llibertat no volen que s'intoxiqui amb idees "perilloses" a la "seva" gent, tampoc que més de 120.000 infants demanin ensenyament en valencià no els farà pas complir les "seves" lleis, ja hi ha el escanyol!! (i com tots sabem és el que compta, no aquests patues que ens escarrassem a utilitzar)
El govern valencià perd la batalla judicial per tancar TV3

El TSJPV resol contra la tercera multa a ACPV i ordena executar la sentència del Suprem favorable a l'entitat sobre la primera multa

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha resolt a favor d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el recurs contra la tercera multa de 300.000 euros de la Generalitat a l'entitat, i ha ordenat que es retiri l'expedient sancionador. Una nova sentència que suposa un altre revés judicial al govern valencià pel tancament de TV3, després de la resolució del Suprem espanyol, que el mes passat obligava el Consell a tornar els diners de la primera multa a ACPV.

És el primer cop que el TSJPV dóna la raó a ACPV: en el cas de les dues altres multes, va resoldre a favor del Consell i l'entitat va haver de recórrer al Suprem. Va ser allà on el passat mes de desembre va aconseguir la primera victòria, quan el Suprem va sentenciar, respecte una primera multa de 300.000 euros, que el Consell no tenia competències i no podia sancionar ACPV. Justament ahir el Tribunal Superior de Justícia va ordenar l'execució d'aquella sanció del Suprem i va donar un termini voluntari de dos mesos el Consell per tornar els 300.000 euros a ACPV.

Avui ha arribat una altra sentència del TSJPV, corresponent a la tercera multa, també de 300.000. ACPV hi havia presentat un recurs i contràriament a com havia resolt en les dues altres multes, en aquest cas el Superior de Justícia ha sentenciat en un sentit similar al del Consell i ha donat la raó a ACPV.

Ara queda per resoldre el recurs contra la segona multa, corresponent a l'expedient sancionador de 100.000 euros. El TSJPV va donar la raó al Consell i ACPV va recórrer al Suprem, que tot fa preveure que resoldrà en el mateix sentit que en el cas de la primera multa. De ser així, ACPV, ofegada econòmicament per la Generalitat durant aquests últims anys, hauria aconseguit vèncer en el terreny judicial a la Generalitat Valenciana. Ara la prioritat d'ACPV serà d'exigir que els diners de la multa pagada es tornin com més aviat millor.

Mentrestant, ACPV ha estat consultant durant aquests dies a tots els socis sobre el restabliment del senyal de TV3, i el resultat el donarà a final de setmana. Si la majoria de socis decideixien de reobrir les emissions, el senyal de TV3 podria recuperar-se en quaranta-vuit hores.

http://www.vila…ancar-tv3.html

P.D.

I a partir d e tot això... QUI VULGUI que mire TV3!!!! icon_evil
Acord entre els governs català i valencià per reprendre les emissions de TV3

Francesc Homs anuncia un pacte de reciprocitat de les emissions de la televisió catalana i Canal 9
El pacte arriba cinc mesos després que el Suprem sentenciés contra l'ordre de tancament dels repetidors d'Acció Cultural del País Valencià
30/04/13 14:07 - barcelona - Redacció

El portaveu del govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que el govern català ha arribat a un acord amb la Generalitat Valenciana per reprendre les emissions de TV3 al País Valencià. Es tracta d'un pacte de reciprocitat que permetrà recuperar les emissions de Canal 9 a Catalunya.

El Tribunal Suprem va estimar el passat desembre el recurs d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·lava la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i imposava una sanció de 300.000 euro a l'entitat. L'alt tribunal va considerar que és l'Estat i no el govern del País Valencià qui és competent per controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric. Des d'aquell moment, l'entitat responsable dels repetidors va debatre amb els seus socis sobre la reobertura dels repetidors de senyal i s'hi van mostrar favorables.

A finals de gener, però, Acció Cultural va decidir ajornar la reobertura de TV3 per facilitar el diàleg obert entre els governs català i valencià per la reciprocitat, confiant que l'acord arribés amb un marge de temps raonable, cosa que ha passat aquest dimarts.

http://www.elpu…f=El+Punt+Avui

P.D.

I a partir de tot això... QUI VULGUI que mire TVV!!!! (Jo mateix... vull comprobar que és tant... dolenta!!! icon_lol )
Fabra tornarà a tallar TV3 si continua dient País Valencià

El govern valencià avisa que TVC ha de respectar 'els signes d'identitat' recollits en el conveni de reciprocitat

El ple del Consell ha donat el vist-i-plau al conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. El vice-president, José Císcar, ha destacat que l'acord reconeix el 'respecte als signes d'identitat' respectius. Això inclou que la Televisió de Catalunya utilitzi el terme 'comunitat valenciana', parli de l'idioma valencià i reconegui l'autoritat normativa de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Si no fos així, Císcar ja ha amenaçat que tallarien l'emissió de TV3.

Císcar ha dit que era la primera vegada que es recollia per escrit el compromís del govern català de respectar aquests 'signes d'identitat', com la denominació 'comunitat valenciana, 'amb identitat com a nacionalitat històrica, sense que s'incorpori a cap altra comunitat ni cultural ni políticament'.

Els 'signes d'indetitat' que recull el conveni

El conveni recull també que la bandera oficial a la qual es farà referència serà la senyera acompanyada de la franja blava i que el territori compren estrictament els municipis de les províncies d'Alacant, Castelló i València.

L'acord està vinculat igualment a la disponibilitat de l'espai radiolèctric per part de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, José Císcar ha dit que l'executiu començaria aviat les gestions per aconseguir més espai radiolèctric. Císcar ha dit que a banda de les emissions de TV3 l'objectiu del seu govern és poder emetre més televisions de territoris limítrofs.

A Císcar, li han demanat per la possibilitat d'emetre de manera transitòria algun dels canals de TVC pels canals de múltiplex en què RTVV emet per duplicat o bé fent ús de la xarxa de repetidors d'Acció Cultural del País Valencià. El vice-president s'ha limitat a dir que els tècnics de la Generalitat no ho havien avaluat.

http://www.vila…-valencia.html

P.D.

O sia que TVc és "veure" 1 dia i gracies, i encara ens col·loquen etiquetes de nazis... (és clar!! per ser falangista s'ha de venir de mena!!!!)
El govern de Bauzá anuncia la desaparició del 33 i el 3/24 a les Illes

L'executiu no aporta cap solució tècnica a la reordenació de la TDT i dimarts es deixaran de veure els canals

El govern balear ha anunciat avui que dimarts ja no es podran veure a les Illes Balears els canals 3/24 ni el 33, al·legant que tecnològicament 'no hi ha cap altra opció'. La portaveu del govern, Núria Riera, ha dit que l'executiu no podia fer res per a garantir el manteniment de les emissions d'aquests dos canals de Televisió de Catalunya, arran de la reordenació de la Televisió Digital Terrestre a l'estat espanyol. Riera ha insistit que si d'ací a dimarts, dia 31 de març, no hi ha cap solució tècnica, els canals es deixaran de veure. Si això passa, l'únic canal de TVC que es podrà veure a les Illes serà el TV3CAT.

Arran de la reordenació dels canals de la TDT, que es va anunciar ja fa mig any, les televisions deixaran de tenir un espai que es cedirà als serveis de telefonia mòbil de quarta generació, de tal manera que el govern balear trasllada els canals públics i privats afectats al lloc que fins ara ocupaven el 33 i el 3/24.

L'Obra Cultural Balear va denunciar ahir aquesta situació, i ha acusat el govern de José Ramón Bauzá d'aplicar criteris polítics i no tècnics.

Noticia de VilaWeb

P.D.

Sí, a Les Illes, per si no ho recordeu, també hi manen (de moment) els democratanonacinalistesdetotalavida...
I no, no se'n cansen mai, endevina en quin lloc serà la propera....
Bauzá apaga el 3/24 i el 33 a les Illes

Des d'avui ja no es poden veure aquests dos canals · El govern no hi ha aportat cap solució tècnica

Des d'avui ja no es poden veure a les Illes Balears ni el 3/24 ni el 33-Súper 3. El govern diu que no ha pogut fer res per a mantenir les emissions d'aquests dos canals de Televisió de Catalunya, arran de la reordenació de la televisió digital terrestre a l'estat espanyol. Des d'ara, doncs, els únics canals en català que s'hi poden veure són el TV3CAT (que no és l'emissió convencional de TV3) i IB3. L'Obra Cultural Balear ha denunciat que el govern ha fet desaparèixer aquestes emissions amb voluntat política.

Arran de la reordenació dels canals de la TDT, que es va anunciar ja fa mig any, les televisions deixen de tenir un espai en els múltiplexs i el cedeixen als serveis de telefonia mòbil de quarta generació. A les Illes Balears, el múltiplex afectat era el que utilitzaven IB3 i IB3 HD. El govern va decidir de moure aquests dos canals al múltiplex que ocupaven TV3CAT, el 33 i el 3/24; un múltiplex que va cedir el Ministeri d'Indústria espanyol quan era dirigit per José Montilla.

Arran d'aquest moviment, el 33 i el 3/24 es van canviar de lloc, justament cap al múltiplex que ara quedarà anul·lat per a les emissions de TDT. En canvi, TV3CAT es manté on era i es podrà continuar veient.

Divendres el govern balear va confirmar que no faria cap pas per permetre tècnicament la continuïtat de les emissions dels canals de Televisió de Catalunya. De fet, l'Obra Cultural Balear fa gairebé mig any que ja va presentar una proposta de solució tècnica, i fins ara no n'ha rebut cap resposta.

La proposta de l'OCB consisteix a mantenir els canals 33 i 3/24 allà on són ara i fer passar l'emissió d'IB3 i d'IB3 HD pels múltiplexs insulars, que depenen del Consell de Mallorca, el Consell de Menorca i un tercer compartit pel Consell d'Eivissa i el Consell de Formentera. Com que en aquests múltiplexs dels consells insulars sí que hi ha lloc, l'entitat proposa que s'hi emeti IB3. Amb això no únicament es podria mantenir la qualitat de l'emissió, sinó també fer desconnexions territorials.

L'OCB ha convocat una manifestació de protesta dijous a les dotze del migdia davant el Consolat de Mar.

VilaWeb
Jaume Mateu: 'Han posat la cirereta a un pastís tòxic contra la llengua catalana'

Entrevista al president de l'Obra Cultural Balear, que denuncia que el govern balear permeti la desaparició de dos canals de TVC a les Illes

El govern balear va començar la legislatura impulsant una llei de la funció pública en què se suprimia el requisit del català per als funcionaris. I ha acabat fent desaparèixer dos dels canals de TDT en català que es veien fins ara. 'És el corol·lari d'un pastís letal, tòxic, contra el català', diu en aquesta entrevista Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear. Mateu acusa el govern de Bauzá de no haver mogut ni un dit per a evitar que, des d'avui, desapareguin el 3/24 i el 33-Súper3 de l'oferta televisiva de les Illes. I fa una crida a participar en la concentració de protesta de dijous a migdia davant el Consolat de Mar.

-Avui es deixa de veure el 3/24 i el 33 a les Illes.
-Sí, avui és el darrer dia assenyalat pel govern espanyol per a resintonitzar tots els aparells de televisió. Deixarem de veure aquests canals perquè el govern balear va deixar aquests dos canals allotjats en un canal de múltiplex que avui desapareixerà. Si apaguen aquest múltiplex per a cedir-lo a les companyies de telefonia es deixaran de veure.

-Com s'hi ha arribat, fins aquí? Perquè inicialment el canal de múltiplex que desapareixia era el que ocupava IB3.
-Sí. Però el govern balear va moure els seus canals, IB3 i IB3 HD, i els va allotjar en un múltiplex que va cedir ja fa anys el ministre Montilla per a la reciprocitat entre televisions en català de les Illes, el Principat i el País Valencià. Era un múltiplex addicional que tenia el govern balear. Com que, amb els canals d'IB3, no hi cabia tot, van moure el canal 3/24 i el 33 a un altre múltiplex que ocupava abans IB3, i que és el que ara desapareixerà.

-TV3CAT sí que es continuarà veient.
-Sí, perquè ocupa un d'aquests canals del múltiplex que es manté, en què també hi haurà IB3, IB3HD i un canal privat allotjat en aquest múltiplex, el Canal 4.

-Què es podria fer perquè continués l'emissió del 33 i el 3/24?
-A part aquests múltiplexs de què hem parlat, cada illa en té un altre, assignat a cada consell insular. Pel múltiplex de Mallorca, per exemple, emetia Televisió de Mallorca, que el PP va tancar. L'octubre de l'any passat vam proposar de passar els dos canals d'IB3 a aquests múltiplexs insulars, de tal manera que no es perdria gens ni mica de qualitat, arribarien a tots els racons de les Illes i, alhora, permetrien les desconnexions insulars, que segons la llei s'han de fer i ara no es poden fer per impossibilitat tècnica.

-Voleu que s'aprofiti l'espai per a canals que tenen els consells insulars.
-És clar, aquests dos canals d'IB3 hi tindrien espai, i el 3/24 i el 33 també podrien tenir el seu en el múltiplex autonòmic.

-El govern diu que no hi ha solució tècnica.
-I nosaltres els deim que hi és, aquesta solució.

-I què respon el govern sobre la proposta?
-Res.

-No us han donat mai cap resposta?
-Mai. Ni han dit que l'hagin rebut, i sabem del cert que l'han rebuda. En cap moment no han respost. La portaveu del govern es va limitar a dir que tècnicament no era possible de continuar veient aquests dos canals, i això no és cert. És ben possible. És tan difícil com activar un interruptor.

-El panorama televisiu en català a les Illes queda encara més tocat.
-Només quedarà TV3CAT, que torn a dir que no és la TV3 convencional, arran de la limitació de continguts per qüestions de drets, i IB3. Passaríem de tenir quatre possibilitats a la meitat.

-I quants canals es poden rebre en TDT en espanyol ara?
-No en sé el nombre exacte. De fet, n'hi ha també en alemany, en anglès i algun fins i tot amb programació en rus, més totes les televisions espanyoles en obert. Es deuen poder rebre més d'una vintena de canals, la gran majoria en castellà. I només dos en català. I cal tenir en compte que a IB3 totes les sèries i els films són emesos en castellà. I això minva encara més l'oferta. Tindrem un canal i mig en català, essent molt generosos, enfront d'una abassegadora oferta en castellà. Des d'un punt de vista merament cultural i lingüístic veim que el català encara queda més reduït a les Illes Balears. Vàrem començar la legislatura amb una llei de la funció pública que eliminava el requisit del català per als funcionaris i acabem la legislatura perdent dos canals en català. És el corol·lari, la cirereta, d'un pastís letal, tòxic, contra el català.

-Teniu cap contacte previst amb el govern, pròximament?
-No, perquè no ens ha volgut rebre mai. No ens han respost mai les peticions de reunió que els hem fet.

-I heu convocat una concentració de protesta dijous.
-Sí. Entenem que és un mal dia, perquè és Dijous Sant i la gent se'n va de vacances. Però entenem que hem de fer aquest gest, per dir que no ens mamam el dit; perquè hi ha una voluntat política clara que els ciutadans de les Illes Balears no rebin continguts en català. I punt. I ho consider també una censura encoberta, sobretot en el cas del 3/24, que és un canal d'informació.

-Teniu el compromís dels partits de l'oposició de recuperar les emissions en cas que hi hagi un canvi en el govern el mes de maig?
-Sí, s'hi han compromès; i també a ressituar tot allò que s'ha desfet aquests últims anys. Però aquesta no és la qüestió. És ver que si hi ha un canvi de govern es podrà solucionar això. Però a mi em preocupa molt més que tingam un govern que posi traves a l'ús, el coneixement i el prestigi de la llengua pròpia. I això s'ha de denunciar, no es pot permetre. Un govern que ha de vetllar per això actua contra aquest manament estatutari perfectament explícit. Per què? No em val l'argument que tècnicament no és possible. Perquè la solució tècnica hi és, i si no la prenen jo he d'entendre que és perquè no volen que es vegin aquests dos canals. Incompleixen la llei de normalització i l'estatut. És això que s'ha de posar en evidència i s'ha de denunciar. I en aquests moments ens trobam indefensos.

VilaWeb
IB3 ja es veurà a partir del cap de setmana també al PrincipatIB3 es podrà veure al Principat a partir d'aquest cap de setmana. VilaWeb ha pogut confirmar que ja és tot a punt i que dissabte, a tot estirar, les emissions de la cadena pública de les Illes Balears seran visibles a tot el Principat. El nom de la cadena serà IB3 Global.


VilaWeb ha confirmat la notícia que serà anunciada ben aviat per tots dos governs. El vice-president del govern balear, Biel Barceló, ha dit al seu compte de Twitter que ?queden hores? perquè es faci realitat aquesta notícia.


Pàgina de descarrega


P.D.
Ara només queda per tornar a veure arreu del meu país la del País Valencià, a veure si espavilen!!!! ;) (dons suposo que a València també podran veure-la!!!!!!)

El retorn de TV3 a la Comunitat Valenciana
L'acord de reciprocitat entre la televisió pública valenciana i TV3 podrà activar-se a la fi d'estiu

www.acpv.cat
El retorn de TV3 a la Comunitat Valenciana
31/01/2018 - Tania López Blesa -

Cada vegada, estem més prop que comencen les emissions de la nova radiotelevisió valenciana À Punt. Així, i amb les emissions provisionals programades per al mes d'abril, i les definitives per a juny, la televisió catalana TV3 recorda l'engegada de l'acord de reciprocitat al que es va arribar entre ambdues televisions públiques.

Un acord que permetrà que, set anys després, i malgrat la situació política que s'està vivint a Catalunya, el senyal de TV3 arribe, a la fi d'estiu aproximadament, a la Comunitat Valenciana. I és que després del tancament de RTVV, el senyal de TV3 també es va deixar de sintonitzar en la TDT, encara que bé és cert que sempre ha estat disponible en les plataformes de televisió de pagament.

En aquest sentit, l'entitat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va reunir amb la Secretària Autonòmica de Comunicació del Govern valencià, així com amb el Síndic del grup Compromís de Les Corts Valencianes, Fran Ferri, per a actualitzar informació i confirmar calendaris que garantisquen la reciprocitat del senyal de À Punt i TV3. Tot apunta al fet que serà mitjançant els repetidors del Govern valencià. TV3 compartirà múltiplex en la TDT amb la televisió pública valenciana, que haurà de ser adjudicat pel Ministeri d?Indústria.

Així, i en un comunicat publicat per ACPV, han explicat que "s'han mantingut diverses reunions amb representants de les forces polítiques que recolzen al Govern del Botànic per a interessar-se per la creació de la nova radiotelevisió valenciana i pel compliment d'un acord de reciprocitat que es va aprovar en el Ple de Les corts en la legislatura anterior".

Com no pot ser d'una altra manera, l'engegada d'aquest acord necessita que À Punt isca del negre, i comence a emetre de nou. Una vegada açò ocórrega, serà quan es podrà engegar l'acord de reciprocitat amb TV3 perquè el seu senyal arribe, de nou, a les televisions de tots els valencians.

Font original de la noticia

P.D.

7anys!!, quant la vegi... m'ho creure!!!!! (però si és com el senyal (amb tots els respectes!!) que arriba de IB3)... que vols que et digui....
Amb À Punt els valencians veuran 50 canals, excepte TV3 i IB3
Àngel Martínez

València. Divendres, 8 de juny de 2018

Aquest diumenge À Punt, la nova televisió pública valenciana, comença les seues emissions regulars. Renaix de les cendres de Canal 9, inaugurada pel govern del PSPV l'any 1989 i tancada pel PP el 2013, fent del País Valencià, des d'aleshores, l'única regió europea amb llengua pròpia, sense mitjans públics de comunicació.

La promesa feta l'any 2015 pel govern del Botànic (PSPV-Compromís) amb el suport de Podem d'obrir una nova ràdio-televisió s'ha fet realitat, encara que el calendari d'obertura se'ls ha anat de les mans. Tot i així, la ciutadania torna a disposar de l'única oferta informativa en valencià que mai no hauria d'haver estat negada i que se suma al mig centenar de canals de televisió en castellà que es poden sintonitzar ja a qualsevol televisor al País Valencià.

I com que la data del 10 de juny és motiu de celebració, també cal recordar altres dates i declaracions, que molts valencians i valencianes no obliden, i que tenen a veure amb la reciprocitat de les emissions amb TV3 i IB3, les úniques que no es poden veure al territori valencià. Cal, només, el "sí vull" dels seus gestors, l'autorització administrativa del Ministeri d'Indústria o comprar un aparell tècnic que té un cost de 60.000 euros. Refresquem les dates i les declaracions públiques.

Vist i plau de les Corts Valencianes i el Senat

L'any 2013, com a resultat d'unes converses prèvies mantingudes entre l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i l'exconseller català Joan Manuel Tresseras, Artur Mas i Alberto Fabra, presidents de Catalunya i el País Valencià, respectivament, signaren un acord de reciprocitat de les emissions de Canal 9 i TV3 que fou ratificat per les Corts Valencianes i va comptar amb el vist plau del Senat espanyol.

El document fixava la difusió efectiva de les emissions dels canals de televisió de titularitat de la Generalitat de Catalunya (TV3, 3/24, Súper 3, 33, Esport3, TV3HD, TV3CAT) al territori del País Valencià, així com els canals de la Generalitat Valenciana (Canal Nou, Canal Nou HD, Canal Nou Dos, Canal Nou 24, Canal Nou Internacional) al territori de Catalunya. El tancament d'RTVV pocs mesos després, però, va impedir la reciprocitat.

El pacte, tanmateix, condicionava la reciprocitat a "la disponibilitat de l'espectre radioelèctric necessari, l'assignació del qual competeix al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme". Aquest requisit vinculava la recuperació del senyal de TV3 a l'obtenció d'un nou múltiplex pel Govern valencià. Precisament, un dels dos múltiplexs que la Generalitat Valenciana va perdre l'any 2014 com a conseqüència de l'ofensiva recentralitzadora del govern del PP i de la introducció de la telefonia mòbil a través d'aquesta via.

Els presidents Puigdemont i Puig ratifiquen la reciprocitat

L'any 2016, el president Carles Puigdemont va rebre al Palau de la Generalitat el president valencià Ximo Puig. Fruit d'aquella cimera, ambdós feren l'anunci de la reciprocitat de les emissions entre TV3 i la futura televisió pública valenciana. La tornada del senyal es produiria a finals d'aquell any, just quan era previst que el nou Canal 9 es posés en marxa. Aquell pronòstic quedà en l'aire a l'ajornar-se l'inici de les emissions dels nous mitjans públics valencians. Bé és cert que el Govern valencià no volia ni sentir parlar de poder veure la cadena catalana abans del naixement de la futura televisió valenciana.

Enric Morera: "La reciprocitat està assegurada"

L'any 2017, el president de les Corts Valencianes Enric Morera feu una promesa a un acte públic: "La reciprocitat amb TV3 està assegurada. Només es pose en marxa l'actual À Punt, pot fer-se efectiva. Jo mateix m'encarregaré de fer les accions perquè siga possible".

Una data que no arriba

L'any 2018, els dirigents de l'organització cívica Acció Cultural, l'entitat més activa des del 1989 en fer efectiva la reciprocitat dels senyals de Canal 9 i TV3, han obtingut del secretari autonòmic de Comunicació del Govern valencià, José María Vidal, i del síndic parlamentari de Compromís Fran Ferri, la resposta que "el calendari de tornada de les emissions es compleix". També d'Antonio Montiel, ex-síndic parlamentari de Podem, el seu suport i compromís de vigilar que siga efectiva la tornada de TV3 al comandament dels habitants del País Valencià. Ningú ha aportat dates concretes.

Actualment, l?únic múltiplex del País Valencià està dividit en diverses franges: dues reservades per a la televisió pública valenciana i la resta en règim de concessió a la Conferència Episcopal a través de Mediterráneo TV i a Las Provincias TV que ha llogat la llicència a Bom TV. La cadena propietat de l?Església catòlica fa el mínim de producció perquè el Consell no puga retirar-li el permís que gaudeixen fins al 2026.

El Consell valencià, conscient d'aquesta situació, va demanar al govern de l'Estat l'obtenció d'un segon múltiplex, tal com té, per exemple, Catalunya. Però la resposta ha estat sempre negativa. Però, es podria haver llogat un com feu IB3 per tal de rebre la programació de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació. El senyal per tot arreu del País Valencià es transportaria per la xarxa pública propietat de la Generalitat.

TV3 i IB3, compromeses. À Punt, no

Però, i què diuen respecte de la reciprocitat tècnica i de continguts els directius d'aquestes tres corporacions públiques?

Brauli Duart, president de la CCMC fins aquesta mateixa setmana, ha declarat repetidament la seua idea de "crear un consorci de mitjans de comunicació conjunt entre les Illes, el País Valencià i Catalunya amb l'objectiu d'elaborar canals comuns". "Es tractaria de col·laborar en continguts, en la xarxa de corresponsals, en aspectes tècnics, en la generació de programes i compartint serveis. Amb les noves tendències de consum de la televisió, la creació de canals específics on-line entre les tres corporacions seria un bon camí a explorar".

Vicent Sanchis, director de TV3, ho té clar: "Si fora per nosaltres, sí. Així els ho hem comentat. Però això també dependrà del nou consell de govern de la televisió valenciana, del seu equip directiu, de les Corts Valencianes... Nosaltres podem arribar tan lluny com ells vulguin "ho diu un valencià! perquè sabem que compartim idioma i sabem que compartim cultura i sabem que compartim història. I sabem una cosa que molta gent a València també sap: que un idioma fragmentat és un idioma dèbil".

Andreu Manresa, director d'IB3, declarava recentment: "Estic molt content amb les relacions entre IB3 i TV3 i la col·laboració coneguda entre les dues empreses públiques de reciprocitat, doblatge.. Ara estem ultimant un projecte conjunt, que va ser idea d'en Brauli Duart, que és traure un canal de ràdio i televisió en català per internet per emetre tot tipus de programació pròpia, sèries, programes d'entreteniment... que hem anat fent les dues empreses al llarg de la respectiva història. La idea és que en el futur, la televisió valenciana hi pogués participar si volgués".

Empar Marco, directora d'À Punt, diuen que apostava en el seu projecte per "cooperar en la realització d'alguns productes de manera conjunta". Aquesta mateixa setmana ha declarat "que no es planteja participar en una plataforma que puga compartir programes amb TV3 i IB3 i que la reciprocitat és un tema del Consell".

Així estan les coses. Amb seixanta mil euros i complint els compromisos adquirits pels representants de les nostres institucions, la reciprocitat de les emissions entre À Punt, TV3 i IB3 seria una realitat ja mateix. Diumenge és dia 10, però no tot està a punt.

Més informació